Şirin Sever 'Vezir Parmağı'nı izledim, korkacak bir şey yok!
HABERİ PAYLAŞ

'Vezir Parmağı'nı izledim, korkacak bir şey yok!

Haberin Devamı

‘Vezir Parmağı’ filminin galasındaydım önceki akşam...

Hani karalama kampanyası yapılan, ‘gitmeyin, PKK kadrosu oynuyor’ denilen, daha vizyona girmeden olay olan Mahsun Kırmızıgül’ün yeni filmi...

Filmle ilgili öyle çok şey uyduruldu ki, doğrusu çok merak ettim, koşa koşa izlemeye gittim. Gerçekte ne olduğuna gelince.. Bir bir anlatayım:

■ Bir kere şurası net: Tüm oyuncular dizilerden, filmlerden tanıdığımız bin yıllık isimler, tiyatrocular. Çok güzel bir komedi yapmışlar, hepsi bu.

■ Hikaye şu; kadınlar koca istiyor bu filmde! Zurnanın zırt dediği yer de burası galiba. (Çünkü kadınlar koca istememeli!!)

■ Kadınlar, kocaları savaşta öldü ve köyde hiç erkek kalmadı diye padişaha mektup yazıyor, 20 yıllık yalnızlıkları bitsin, köyün kızları evde kalmasın ve çocuk yapsın istiyorlar...

KADINLAR ‘HÜRMÜZ’ GİBİ

Köye yollanan 7 erkeğin her birine üçer kadın düşüyor. Ha, bu üç kadın meselesi şeriat düzeninin geçerli olduğu bir dönemde geçiyor, panik yapmayın. (Gerçekte var olsa ses çıkarmazlar, o da ayrı!)

■ Evet filmde cinsellik var, kimileri rahatsız olabilir ama ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ kadar. Yıllardır türlü versiyonunu izlediğimiz bu kült hikayenin yeni bir versiyonu diyebiliriz ‘Vezir Parmağı’ için.

'HABABAM' ARGOSU

■ Filmdeki argo/küfür meselesine gelince…

Evet oldukça fazla küfür ve argo var. Ama yıllardır izlemelere doyamadığımız Tosun Paşa, Hababam Sınıfı filmlerindeki tatlı ve güldüren bir argo bu. Yani korkmayın, o bayıla bayıla izlediğiniz ‘Recep İvedik’ filmlerindeki kadar!

■ Bir de kadı meselesi var... Kadınlara göz koyan, çalan çırpan ama din ve imandan bahseden bir kadı bu. Yani iddia edildiği gibi Müslümanlıkla dalga geçilmiyor. Dini sömüren, kendi çıkarları için kullanan din adamları eleştiriliyor.

Özetle, eğlenceli, matrak, müzikal tadında bir hikaye bu. Argosu bol, cinselliği bol.

O yüzden isteyen izler, istemeyen izlemez ama linç edilecek bir şey yok. İzleyenlere keyifli seyirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder