Şirin Sever Yardım etmekten anladığımız ne?
HABERİ PAYLAŞ

Yardım etmekten anladığımız ne?

Haberin Devamı

Haberlere, sosyal medyadaki duyurulara baktığımda, o kadar çok sosyal sorumluluk projesi, yardım etkinliği görüyorum ki...

Peki bu yardım projelerinin kaçı gerçekten amacına ulaşıyor, yardım edenler ne kadar istekle işe girişiyor? Mesela geçtiğimiz günlerde şahane bir etkinlik yapıldı…

“Çocuk gülerse dünya güler” diyen, ‘Önce Çocuk’ isimli bir yardım etkinliğiydi bu. İyi niyetle düşünülmüş, gayet anlamlı bir iş. Aziz Yıldırım’dan Şahan Gökbakar’a, Tarık Ünlüoğlu-Gülenay Kalkan çiftinden Sinem Kobal ve Bergüzar Korel’e kadar pek çok ünlü bu etkinliğe hikayesi olan bir eşyasını bağışladı.

ESKİMİŞ YA DA SAHTE!

Bu ürünler satışa çıktı ve gelirin tamamı istismara uğrayan çocukların rehabilite edilmesi için kurulan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’ne (UCİM) bağışlandı. Ne güzel değil mi? Ama bazı isimlerin bu işten anladığı; işe yaramayan, ahı gitmiş vahı kalmış kıyafetleri yardım adıyla bağışlamakmış! Her gün baştan aşağı marka kıyafetlerle boy gösteren ünlü bir popçunun marka diye verdiği ceketin sahte olması etkinliğin sakandal olayıydı. Başka bir şarkıcının eskimiş, işe yaramaz elbisesi ise hayrete düşürdü. Güya iyi bir şey yapıyorlar ama o kadar sırıtıyor, o kadar ayıp kaçıyor ki... Külfet gibi görüyorsan, katılma kardeşim!

EDERİNDEN AZA SATMAK

Normal fiyatı 3-5 bin liraya varan, ünlü isimlere ait marka kıyafetlerin 750 TL gibi fiyatlarla satılması da yazık. Pazar ya da panayır değil ki bu, bir yardım etkinliği. Gerçek değerinden daha ucuza satarsan, amacına ulaşmış mı oluyorsun yani?

MADEM AYRILDIK, HEDİYE KÖPEĞİ DE AL!

Geçen haftanın olayıydı...

Oyuncu Tuvana Türkay, futbolcu Alper Potuk’tan aldatılma gerekçesiyle ayrılmış; kendisine hediye ettiği ne var ne yok kolilere doldurup iade etmiş. İade ettkleri arasında Potuk’un hediyesi olan, 25 bin liralık Pomeranian cinsi köpeği de varmış. Takı mı bu, çanta mı? Canlı yahu! Sana alışmış, seninle yaşayan bir canlı.

Yardım etmekten anladığımız ne

Çoğu insan; çocuğu gibi görür kedisini/köpeğini ama Tuvana Türkay ayrılınca, ‘al köpeğini’ demiş. Çocuğu olsaydı onu da verecekti herhalde! Sorsan ‘onu hatırlatacak bir şey istemiyorum’ der ama düpedüz şımarıklık bu! Allah aşkına ilişkinin en hararetli zamanlarında gaza gelip sevgilinize kedi köpek falan almayın. Ayrılınca yazık olmasın hayvanlara...

SAĞLIKLI YAŞAMIN KODLARI REFORMİST'TE

Sağlıklı yaşamak hepimizin hedefi.. Bir yerden başlamak, kendimizi hem mental hem fiziksel olarak yeniden inşa etmek istiyoruz ama bir türlü harekete geçemiyoruz.

Ve bu konuda birilerinin bize koçluk yapmasına ihtiyaç duyuyoruz, gerçek bu. İşte bu koçluğu yapacak bir etkinlik var yakında. Sağlıklı yaşama geçmek, yeni yaşam trendlerini keşfetmek ve yeni deneyimler yaşatacak bir proje bu. Adı, Reformist...


Yardım etmekten anladığımız ne

İnsanlara bedenlerini ve zihinlerini yeniden yapılandırmanın sırlarını öğretecek bir proje. 19-20 Mayıs tarihlerinde İstanbul Anadolu yakasının en köklü mekanlarından Dalyan Club’ta düzenlenecek Reformist’te spordan meditasyona, mindfulnes’dan beslenmeye varan geniş bir yelpaze var.

Seminer ve atölye çalışmalarında bilgi sahibi olacaksınız. Festivalin mimarları da beş yılda büyük mesafe kateden İstanbul Coffee Festival’i düzenleyenler. Yani beklentimiz büyük. Reformist biletleri, dsmticket.com, dsmbilet.com adreslerinde satışa sunuluyor.

Etkinliğin tam gün bilet fiyatı 50, iki günlük kombine bilet fiyatı ise 90 TL.

Mamut Art’la sanat dolu hafta sonu

Bağımsız sanatçılara eserlerini sergileme olanağı sunan ve bu yıl 6’ncı kez düzenlenen Mamut Art Project 2018, bu hafta sonu KüçükÇiftlik Park’ta sanatseverleri bekliyor.

Bu proje neden önemli?

Çünkü genç sanatçıların eserlerini sanatseverlere ve koleksiyonerlere ulaştırmasını sağlıyor, bu bir.

Yardım etmekten anladığımız ne

Büyük koleksiyonerler ve galeriler arasında kalmaktan korkan ve sanatla tanışmak isteyen kitlelere de kucak açıyor, bu iki. Öyle ki, ilk sanat eserini Mamut’tan alan yüzlerce insan var.

Olayın özü şu: Mamut Art farkındalık yaratıyor, her sene çağdaş sanat alanından yaklaşık 50 sanatçıya görünürlük sağlıyor.

Fuar henüz açılmadan gittim, gezdim, gördüm… Kocaman bir çadır, içinde farklı disiplinlerden genç sanatçıların eserleri var.

Sanatçıların anlatmak istedikleri tabelalarda yazıyor. Gayet anlaşılır, net yani. Sanata zaman ayırın, pazar günü bitiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder