Şule Özdemir Düğünde geline altın yerine ‘kitap’ takılırsa
HABERİ PAYLAŞ

Düğünde geline altın yerine ‘kitap’ takılırsa

Gelinin amcasından buzdolabı, halasından bilezik, dayısından ziynet altına alışkınız da, takı olarak kitap takılınca ‘az beri gel’ diyoruz.

Gerçi gülümseten bir haberdi bu. Sahaf dostları geline düğünde takı niyetine kitap hediye etmiş. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü kitabının ilk baskısı. Gelin ve damat iyi bir kitapsever olunca bu hediyeye çok sevinmiş. Böylesi bir hediye kitap kurtları için oldukça anlamlı tabii.

Kitabı hediye eden sahaf Emin Nedret İşli’yi de tebrik etmek lazım, çok özel ve kıymetli bir hediye düşünmüş yeni evli çifte. Kitaba bir de isterlerse satabilecekleri notunu düşmüş. Öyle ya, ne de olsa böyle bir kitabın ilk baskısı altın değerindedir. Velhasıl yeni evli çifte mutluluklar, böylesi gülümseten haberlere de teşekkürler.

Haberin Devamı

 Ben sevince zaten bana güzel geliyor

12 yaşındaki oğlumla deniz sonrası kumsalda laflıyoruz. Konu aşka geliyor.

“Senin de eşin, sevgililerin kıymet bilen, merhametli, iyi insanlar olsun.” diyorum. “Ha, bir de güzel olsun.”

“Anne beni sevsin yeter. Hem ben sevince zaten bana güzel geliyor.” diyor.

“Biliyor musun senin söylediğine benzer bir söz biliyorum. Ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca.”

“Kim söylemiş bunu?” diyor.

“Karacaoğlan diye bir halk ozanı.”

“Doğru söylemiş.” diyor olanca ciddiyetiyle, bir yandan da sözü kafasında tartıyor.

Plajda eğlence amaçlı başlayan muhabbetimiz, derine inebilme potansiyelini fark ettiğim an iki bireyin sohbetine dönüşüverdi. Ve bu ben bu bakış açısındaki inceliğe, felsefeye hayran kaldım.   

 Elon Musk’ın uyduları

Yaz gelince klasik İzmirli alışkanlığı ile hafta sonlarını yazlıkta, hafta içini şehirde geçiriyoruz. Cumartesi akşamı da yazlık evlerin arasından kumsala doğru yürüyüş yapalım dedik, sonra da bizim mahallenin yemyeşil, geniş gövdeli ağaçlarıyla küçük bir vaha şeklindeki parkında oturduk.  Tam kafamızı kaldırdık gökyüzüne baktık ki arka arkaya dizilmiş giden ışık topları. Bir hiza yumuşak hızda geçiyorlar. Nedir bunlar derken, parkın hırsız-polis oynamakta olan çocukları heyecanla telefonlarına sarıldılar, annelerini aradılar, arkadaşlarını çağırdılar ve nihayet arama motorlarından bilgisini aldılar. Starlink uydularıymış. Elon Musk’ın internet erişimi için uzaya yolladığı uydular. Bizim gördüklerimiz de dünyayla iletişimi kopmasın diye Ukrayna’ya gönderilenlermiş. Zamane çocukları bir google’la bilgiyi hemen buluyorlar.   

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder