Şule Özdemir Hiç botoks yaptırmamış bir oyuncu; Hatice Aslan
HABERİ PAYLAŞ

Hiç botoks yaptırmamış bir oyuncu; Hatice Aslan

Geçenlerde oyuncu Hatice Aslan’ın fotoğraflarını gördüm. Instagram sayfasında paylaşmış. Yaşını gizleme gereği duymadan verdiği pozlar o kadar gerçekçi, o kadar olduğu gibi ki… Etkilendim. Net etkilendim.

Uzun uzun baktım fotoğraflara. Biraz meraktan, biraz anlamaya çalışmaktan, biraz da ‘ben bu cesareti gösterebilir miyim?’den. Neden mi? Çünkü yaşının hiçbir kırışığını saklamamış. Hiçbirini. Tek bir kırışığı, tek bir çökmeyi, tek bir sarkmayı. Hiçbirini. Tabii alışkın değiliz bu netliğe. En azından ben değilim.

Haberin Devamı

Son zamanlarda hemen her kadını, özellikle de ünlü olanları botokslu, dolgulu görmeye o kadar alışmışım ki, bunun tersini yapan birinin “olağanüstü çabasızlığı” tokat yemiş gibi yapıyor beni. Evet, böyle de olunabilirmiş, insan yaşıyla keyfince yaşlanabilir, görünen tüm kırışıklıklarını var diyerek olduğu gibi gösterebilirmiş. Zerre saklanmadan, olmayanı oldurmaya çalışmadan, en küçük zahmete girmeden. Yaşının ve kırışıklıklarının arkasına saklanmak zorunda kalmış, korkmuş bir varoluş yerine kendini ortaya koyabilen, “böyleyim ve buyum” deme korkusuzluğuna sahip bir varoluş. Filtresiz, olduğu gibi ve alışılmadık derecede güzel.

Hiç botoks yaptırmamış bir oyuncu; Hatice Aslan

Hatice Aslan’ın dışarıya gösterdiği bu çabasızlıkta içsel bir olgunluk olmalı diye düşündüm. Geçen haftalardaki bir röportajını okuyunca da sanırım içsel gücünü bulmuş dedim. Mesela demiş ki;

Bir insan güldüğü zaman güzeldir. İç dünyası sıcak ve zenginse beraberinde çekiciliği getirir. Bunun şekilden çok, iç dünyayla alakalı olduğunu düşünüyorum. Sevgi doluyum. Anlayışımı geliştirmeye çalışıyorum. Kendimi seviyorum.”

Estetik konusunda;

“Bedene çok fazla müdahale edince beden küsüyor. Bu, kaynak suyunu küstürmek gibi.”

Estetik yaptıran oyuncular hakkında;

“Oyuncu ister istemez kendine sınır koyuyor. Bu da bir tercih, benimki eleştiri değil. Ama oyuncu bir hamurdur, istenen şekilde yoğrulup istenen şekle girdiğinde güzel.”

Yaş almaktan korkuyor musunuz sorusuna;

“60 yaşıma geldim, neyden korkacağım? Güzel yaşadım, istediğim her şey oldu. Memnunum halimden.”

Haberin Devamı

İşte böyle diyor Hatice Aslan ve 60 yaşına gelmiş bir kadının güzelliğini de bilgeliğini de gösteriyor. Her bir sözünde de, her bir fotoğrafında da. Umarım bu “filtresizlik” bize de nasip olur diyelim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder