Şule Özdemir House of Gucci malikanesi Airbnb’den kiralanabiliyor
HABERİ PAYLAŞ

House of Gucci malikanesi Airbnb’den kiralanabiliyor

Pandemi başladığından beri sinemaya gitmedim. Ama vizyona giren filmlerden en çok House of Gucci’yi merak ediyorum. Gucci ailesinin hayatını konu alan filmde en fazla merak ettiğim karakter Lady Gaga’nın oynadığı Patrizia Reggiani. Kocasını öldürtmek için kiralık katil tutabilecek olmasından ziyade merakımı celbeden “Bisiklette mutlu olmaktansa Rolls Royce’da ağlamayı tercih ederim” diyebilen bir insanın karakter örgüsü. Lüksü uğruna kolaylıkla mutluluktan vazgeçebilecek bu ruh haline nasıl gelinebildiği. Gerçekten boşuna dememişler ‘her insan ayrı bir hikaye’. Bu yüzden bu filmi daha çok bir insanı anlamak için seyretmek istiyorum.

Haberin Devamı

Bu arada filmin çekildiği malikane rezervasyon yaptıran şanslı bir kişiye Airbnb’den kiralanabilecekmiş. İtalya’da Como gölü kıyısındaki 16.yüzyıldan kalma bu İtalyan malikanesinin gecelik fiyatı ise 1.125 USD imiş. Ve 30 Mart 2022’de bir gece konaklama için açılacakmış.

House of Gucci malikanesi Airbnb’den kiralanabiliyor

Bugün dünya engelliler günü

Geçen arkadaşım bir video izletti. Down sendromlu bir öğrencisi küçük bir dans gösterisi hazırlamış. Bayıldım izleyince.

Bahsettiğim arkadaşım İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi’nde yaratıcı drama eğitmeni. Otizmli, down sendromlu çocuklarla çalışıyor. Yaratıcı drama, yaratıcı dans gibi çok çeşitli etkinlikler yapıyor. Her çalışma sonrası çocuklardaki ilerleme hızına hayran kalıyor. En son bu dansı hazırlayan öğrencisinde olduğu gibi. “Kendi kendine bu dansa çalışmış, bu nasıl güzel bir şey biliyor musun?” dedi heyecanla. Ayrıca bu çocukların anneleriyle de yaratıcı drama, dinleme saati gibi etkinlikler yapıyor. Beraber paylaşmanın, birbirini dinlemenin, günlük rutinin dışında farklı bir şeyler yapmanın onlara ne kadar iyi geldiğini söylüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engelli çocukların eğitimine bünyesindeki bir merkezle ve branş öğretmenleriyle destek vermesi, hem çocuklar hem çocukların ebeveynlerine yönelik çalışmalar sunması önemli bir belediyecilik örneği. Bu şekilde toplum olarak beraber büyümeyi, beraber öğrenmeyi sağlayacağız. Tüm farklılıklarımızla…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder