Şule Özdemir Kendi yazdığın diziyi seyrederken ağlamak
HABERİ PAYLAŞ

Kendi yazdığın diziyi seyrederken ağlamak

Sema Ergenekon, Yargı dizisinin senaristi. Pazar günü yayınlanan bölümü ağlayarak seyretmiş. Eşi Uğur Aslan - Yargı’nın Eren komiseri- Instagramda paylaşınca haberimiz oldu.

Bana tebessüm ettirdi bu fotoğraf. İşini aşkla, tutkuyla yapan birini gördüm. Yaptığı şeye inanan, yazdığı hikayenin duygusunu kendine bile geçiren bir yazar. Diziyi izlerken ağlayan seyirciye alışkın olsak da, senaristinin ağlamasına alışkın değiliz. Ve bir dizinin senaristinin kendi yazdığı senaryoya ağlaması çok etkileyici. Ve bence ispatlı bir başarı.

Haberin Devamı

Kendi yazdığın diziyi seyrederken ağlamak

Bu hal ancak ve ancak yüreğini koyarak “sadece” işini yapmakla olabilecek bir şey. Övgü peşinde koşmadan aşkla işini yapmakla. Yolunuz açık olsun Sema Ergenekon.

Film Gününde Reese Witherspoon’la Bu Nasıl Sarışın

Haftada bir çocuklarla film günü yapıyoruz. Çoğu zaman hangi filmi seyretsek kararsızlığıyla ciddi de vakit kaybediyoruz. Bu haftaki film gününde baktım yine aynı şey oluyor. Sonra, “Bir dakika, neden ‘Bu Nasıl Sarışın’ı seyretmiyoruz?” dedim. Ve sonra keyifle başrolünü Reese Witherspoon’un oynadığı Elle Woods’un Harvard Hukuk öğrencisi olma yolculuğunu izledik.

Peki film aklıma nerden geldi? Geçtiğimiz haftalarda Reese Witherspoon Instagram sayfasından Elif Şafak’ın kitabını tanıtmıştı. Ünlü bir Holywood oyuncusunun bir Türk yazarın kitabını tanıtmasına sevinmiştim ve o posta bakarken aynı zamanda Reese Witherspoon’un oynadığı ‘Bu Nasıl Sarışın’ (Legally Blonde) filmi aklıma gelmişti. İşte o zamanki düşünme ağı bu haftanın film gününde hooop önüme getirdi filmi. Nöronlar sağolsun.

Sahnede bir kıyafeti en az 4-5 kez giymeliyiz

Bunu söyleyen Zuhal Olcay. Ve kesinlikle çok haklı. Tüketme konusundaki hızlılığımız baş döndürücü. Ve aynı zamanda bu kadarına gerek var mı? Geçen haftaki yazımda yazmıştım; İngiltere başbakanı Boris Johnson kiralık takım elbise tercih etmiş katıldığı bir toplantıda. Eşi mesela düğününde gelinliğini kiralamış. 2.el veya kiralık kıyafet veya aynı kıyafeti dönüşümlü giymek. Bence bu kavramlar hayatımızda yer almaya başlasın. Çünkü hem çevre duyarlılığı, hem tasarruf hepimize lazım.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder