Şule Özdemir Kışın denize girersen hasta olursun
HABERİ PAYLAŞ

Kışın denize girersen hasta olursun

Oyuncu Hatice Aslan Instagram hesabında bir video paylaşmış. Kış soğuğunda denize girmiş ve hasta olursun uyarılarına aldırış etmeden keyfince yüzmüş. Belli ki “Kışın denize girersem hasta olurum” düşüncesi yok. Olsaydı ne olurdu? Büyük ihtimal hasta olurdu.

Aynı şey “Kışın atletsiz gezemem, sırtım üşür.” “ Terliksiz betona basamam ayaklarım üşür.” “Şapkasız çıkamam, kafam üşür.” için de geçerli. Düşüncen buysa üşüyorsun.

Kendimden örnek vereyim. “Kış günü atletsiz gezemem” diyenlerdendim. Ta ki yıllar evvel bir kış günü Amerika’ya gidene kadar. Eğlenceli bir arkadaş grubumuz vardı ve hemen hemen her akşam dışarı çıkıyorduk. Her çıkışımda bakıyordum, kızlar incecik giyinmiş, üstelik atlet matlet de yok. Annem görse “Ne o öyle bel baş açık, üşümüyorlar mı?” derdi. Kardeş cümleyle de devam ederdi. “Bunları görünce ben üşüyorum.” Doğrusu kızları görünce üşümedim ama bir düşündüm. Aynı havanın ısısında ben üşüyorum onlar üşümüyor. Bu nasıl oluyor? Belki de bu benim düşüncem. “Kışın atletsiz gezersem üşürüm”e o kadar inanmışım ki, öyle oluyor. Ne de olsa bir Türk annesi büyüttü beni. “Ayağına terlik giy, sırtına kazak al, montsuz çıkılır mı, hasta ol da görürüm seni” replikleriyle büyüdüm ben.

Haberin Devamı

Neyse, ertesi gün akşam atletsiz çıktım. Jean pantolon üzeri bluzumla belim açık. Üşüdüm mü? Üşümedim. Üstelik bütün bir Amerika seyahati boyunca atletsiz dolaştım. Ülkeme döndüğümde bu atletsiz kış günlerine devam ettim. Ama çok sürmedi. Çok sesli koronun klasik cümlelerine maruz kalmaya başladım. Arkadaşlarım dahil görenler “Sen öyle üşümüyor musun, seni görünce ben üşüyorum.” demeye başladı ve pes ettim. Bir yere kadar bu düşüncenin aksine hareket edebilmiştim. Sonra hooop klasik inancıma dönmüştüm. “Atletsiz üşürsün”.

Bugün baktığımda sen neye inanıyorsan öyle oluyor. Düşüncen neyse gerçeğin oluyor. İnandığın şeyi mümkün kılıyorsun. Hayatın bütün alanlarında böyle. Zihin dünyamız yaşadığımız hayatın gerçeğini oluşturuyor. O yüzden diyorlar ya, “Düşüncelerin değişirse hayatın değişir.” Oysa çözüm ne kadar basit, düşüncelerine bak. Bir elden geçir. Bir temizlik yap. Belki de doğrun sandığın şey mutlak doğru değildir. O nedenle duyduğumuz, öğrendiğimiz her düşünceye kapılıp gitmeyelim. Bir bakalım bu düşünce benim mi, başkasından mı öğrendim, gerçek mi?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder