Şule Özdemir Noel kartındaki Kate Middleton’dan Burrneshalara…
HABERİ PAYLAŞ

Noel kartındaki Kate Middleton’dan Burrneshalara…

Kraliyet ailesinin noel kartlarını gördüm. Prens William ve Kate Middleton’ı fotoğrafı direkt ilgimi çekti. Neden mi?

Çünkü Kate çok fark ediliyor.

Her şeyden önce çok güzel bir aile fotoğrafı. Önce onu söyleyeyim. Sonra da bu ailenin kökü sizce nerde onu sorayım.

Ben fotoğrafa bakar bakmaz Kate’den gözlerimi alamadım. Kadın. Bu ailenin kökü kadın. O kadar netti ki fotoğraftaki bu hissim yazmadan duramadım.

Noel kartındaki Kate Middleton’dan Burrneshalara…

Kadının bu kadar önemli olduğu yaşam dengesinde onu değersizleştirerek yanlış konumladığımız yargılarımızı düşündüm. Kadını ikinci sınıf gören, erkeğe tabii olması gerektiğini düşünen zihniyeti. “Elinin hamuru ile erkek işine karışma” diye inceden hissettirilen küçümseyici bakışı. “Aaa ama bu kadınmış” ile başarılı bir işin arkasında bir kadının olabileceğine inanmayan algımızı. “Evin reisi erkektir” diyen sözümona gerçeklerimizi.

Haberin Devamı

Bu çarpık inançlar yüzünden Arnavutluk’un dağ köylerinde bir grup kadının kadın kimliklerinden vazgeçip bir erkek gibi yaşamlarını sürdüğünü biliyor muydunuz? Burrneshalar deniyor onlara. Bir erkeğin sahip olduğu özgürlüklere sahip olmak için erkek gibi görünmeyi, erkek gibi yaşamayı seçiyorlar.

Bana öyle geliyor ki biz insanlar en büyük acıyı yine kendimize çektiriyoruz. Gerçek sandığımız inançlar, yargılar, doğrular, kurallarla. Belki de hepsine yeniden bakma vaktidir?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder