Suna Akyıldız Hayko'ya alkış
HABERİ PAYLAŞ

Hayko'ya alkış

Çok severim Ramazan ayını, birlikte oturulan kalabalık iftar sofralarını. Ramazan’ın bitmesine sayılı günler kaldı. Neredeyse son on gündür sosyal medyada en çok paylaşılan Ermeni kökenli sanatçı Hayko Cepkin’in sözleri oldu. Din, dil ayrımı yapmadan, ötekileştirmeden, kardeşce yaşanabileceğini kendi yaşantısından örnek vererek şu sözlerle özetlemiş Hayko: “Dershaneye gittiğim zaman arkadaşlarım oruç tutardı, ben de arkadaşlarımın nefsine zarar vermeyeyim diye onlarla aç açına otururdum. Paskalya Bayramı olduğunda da okula yumurta getirirdim, arkadaşlarımla beraber kırardık. Ben sevmediğim için yemezdim, Müslüman arkadaşlarım yerdi. Bu renklerin kıymetini bilmemiz lazım.” Keşke bu hoşgörü ve inceliği hayatımızın her alanına taşıyabilsek. Birbirimizin yaşamlarına gereken saygıyı gösterebilsek. Kim bilir dünya ne kadar güzel bir yer olurdu. Çok yaşa Hayko ve anlatmaya devam et lütfen.

Haberin Devamı

BU KADAR DA OLMAZ

Son beş yıldır şarkıcı kimliğinin önüne ‘ölüm meleği’ yakıştırmasını da ekleyen Onur Akay, şöhretler dünyasının korkulu rüyası oldu. Keşke yaptığı açıklamalar yerine sesiyle gündeme gelse. Onur Akay’ı yıllardır tanırım. Sesi çok güzeldir. Bir Bülent Ersoy taklidi yapar gerçeğinden ayıramazsınız. Fakat nedense o sesiyle gündeme gelmek yerine kulaktan dolma yalan haberler için çabalıyor. Açıklamalarını ciddiye alıp sadece daha fazla okunabilmek için haber yapan siteler fazla. Son olarak da Kadir Doğulu’nun bir dönem ‘Aşkın Tarifi’ dizisinde rol aldığı Serra Arıtürk ile imam nikahı yaptığını iddia etti. Tüm siteler Onur’u ciddiye alıp açıklamasına yer verdi. Şuursuzca söylenen her haberi alıp sayfada paylaşmak sosyal medya kirliliği değilse nedir? Bir deli bir kuyuya taş atıyor, siteler de ciddiye alıp bunu haber yapıyor. İnsan okurken bile ‘Bu kadar da olmaz’ diyor. Kadir Doğulu ne kadar bu imam nikahı haberine gülüp geçse de, keşke Onur Akay’ın bir düğmesi olsa da biri basıp kapatsa.

‘DEĞMEZ’MİŞ!

Uzun zamandır üzerinde çalışılan Serdar Ortaç’ın ‘Best Of’ albümü geçtiğimiz hafta çıktı. Albümde Demet Akalın, Sakiler, Merve Özbey, Derya Uluğ, Mustafa Ceceli gibi birçok isim var. Şarkıların çoğunu dinledim, hepsi şahane okumuş. Bu albümde Serdar Ortaç’ın 6 ay önce ayrıldığı Seçil Gür’ün de ‘Değmez’ şarkısını okuduğunu duymuştum. Seçil’i göremeyince hemen arayıp albümde niye olmadığını sordum. Aynen şunları dedi: “Evet şarkıyı okudum. Fakat öküz öldü, ortaklık bozuldu. Kırıldım ama canları sağolsun. Yeter ki Serdar sağlıklı olsun.” Aşk bitti diye yapılan işi rafa kaldırmak biraz ayıp olmuş. Serdar her ne kadar yakın çevresine “Ben değil Ozan Çolakoğlu karar verdi” deyip işin içinden sıyrılmak istese de sonuçta kendi şarkısı. En azından yaşanmışlığın hatrına ağırlığını koyabilirdi. Serdar’ın bir an önce Seçil’in gönlünü alması, en azından 2. albüme Seçil’in okuduğu ‘Değmez’ şarkısını koyması çok şık bir davranış olur.

Haberin Devamı

‘EĞRETİ ERKEKLER’ ÇOK KONUŞULACAK

Yazar Şükran Kozalı’nın aynı romanından uyarlanan ‘Eğreti Gelinler’i 2004’te Atıf Yılmaz beyaz perdeye taşımıştı. Bu film Atıf Yılmaz’ın da son filmi olmuştu. Başrollerini Nurgül Yeşilçay ve Onur Ünsal’ın oynadığı filmin Kastamonu’daki çekimlerine ben de gitmiş oyuncularla röportaj yapmıştım. Bu roman ünlü yazar Şükran Kozalı’nın Denizli’de yaşayan büyük dayısının hikayesiydi. Filmi de orada çekmek istemişler fakat Denizliler ‘Bizim geleneklerimizde böyle bir şey yoktur’ diyerek tepki gösterince seti Kastamonu’ya taşımışlardı. Ve film gösterime girdiğinde baya bir ilgi görmüştü. Geçenlerde sevgili Şükran Kozalı aradı. Şimdi de ‘Eğreti Erkekleri’ yazdığı romanının bitmek üzere olduğunu söyledi. Bu hikayenin de gerçek bir hikayeden yola çıkarak yazdığını anlattı. Yine çok ses getirecek bir işe imza atmış. Ama şimdi hikayeyi yazıp büyüsünü bozmayayım. Dijital platformlar için bulunmaz bir öykü çıkmış ortaya. Çekilirse yine büyük ses getireceği kesin gibi görünüyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder