Suna Akyıldız Konu kendi kızı olunca...
HABERİ PAYLAŞ

Konu kendi kızı olunca...

Daha düne kadar şiddete uğrayan kadınlar için “Sadece erkek dövüyor diye bir şey yok. Kadınlar dayak yiyor gibi geliyor bana. Kadının kaşınanı var, kaşınmayanı var. Bazı kadınlar kaşınıyor. Adamı tahrik ediyorlar. Akıllı kadın dayak yemez” diye konuşuyordu Hülya Avşar. Bu görüşünü de gururla savunuyordu. Konu biricik kızı Zehra olunca “Kolunu bile tutan adamı hemen terk edeceksin. Çünkü izin verirsen devamı gelir” diyerek kendi hayat tecrübelerinden öğütler veriyor! Umarım Zehra annesinin tüm öğütlerini uygular; kaşınmaz, tahrik etmez, dayak yememek için akıllı hamleler yapar! Sadece geçtiğimiz şubatta 23 kadının öldürüldüğü, yüzlerce genç kızın şiddete uğradığı bir ülkede Hülya Avşar’ın boş, anlamsız, şov için yaptığı bu açıklamalara eminim benim gibi binlerce kadın da tahammül edemiyor.

Haberin Devamı

HERKESİN BABASIYDI

“Her ölüm erken ölüm” der büyüklerimiz... Geçtiğimiz hafta mahallenin en güzel abisini, Rasim Öztekin’i kaybettik. Son yıllarda evimizin başköşesine oturttuğumuz o sıcacık aile reisi ‘Fehmi Baba’ 62 yaşında ebediyete göçtü. Bazı roller sadece hayal ürünüdür.

Bazıları ise gerçektir. Kişi senariste ilham verir duruşuyla, davranışıyla, yaşayışıyla. Tıpkı Rasim Öztekin gibi. Ve hepimiz yıllar içinde gördük ki; iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir dosttu. Rol kesmedi ekranda yani. Tamamen kendisiydi, bu yüzden de evimizin onur konuğuydu, babasıydı. Ve büyük usta Yaşar Kemal’in de dediği gibi “O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler”...

Şimdi ise bize düşen bu güzel insanları unutulmaz yapmak, yeni kuşaklara aktarmak. Acısı daha çok taze ama eminim ki Pelin Öztekin de Kerem Alışık gibi babasına yakışacak güzel bir proje için elinden geleni yapacak. Biz de seve seve destek olacağız.

HEYECANLA BEKLİYORUM

Hangi kanalı açsam ünlü Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitaplarından uyarlanan 'Masumlar Apartmanı', 'Doğduğun Ev Kaderindir', 'Kırmızı Oda' gibi dizileri görüyorum. Bu büyük ilginin nedeni; gerçek hayat hikayeleri. Şimdi sırada 'Camdaki Kız' var. Yakında Kanal D'de başlayacak. Heyecanla bekliyorum. Burcu Biricik, Hande Ataizi, Nur Sürer ve Tamer Levent'in milyonları ekran başına kilitleyeceğinden eminim. Bakalım; Gülseren Budayıcıoğlu'nun en sevdiğim kitabı 'Kral Kaybederse'yi hangi kanal kapacak? Merak ediyorum.

Haberin Devamı

YILDIZ’DAN İNCİLER...

Şu sıralar sosyal medyada sık sık Yıldız Tilbe’nin özlü sözlerine denk geliyorum. Bazıları beynimi yakıyor, kimileri güldürüyor, kimileri de düşündürüyor. Ruh halim allak bullak oluyor... İşte Yıldız’ın efsane sözleri... Sadece gülüp geçmeyin, mevzu derin...

  • Hayata küstüğüm falan yok sadece muhatap bulamıyorum.
  • Mevzu sevmek olmadı hiçbir zaman; konu sevilmemekti hep, sevilenlerce.
  • Sen çare arıyorken o bahane arıyorsa bırak gitsin.
  • Yanlış yoldasın diyenlerle hep aynı yolda karşılaştık.
  • Hepinizden nefret ediyorum ama yalnızken de canım sıkılıyor.
  • Oluruna bıraktım, olmayınca yine bıraktım. Gerekirse yine bırakırım.
  • Beni yokluğunla sınama, yaşadığım hayata hayran kalırsın.
  • Kendine iyi bak, cümlesinin devamı; çünkü ben beceremedim, olmalı.
  • Biriyle konuşmaya ihtiyacım var ama kimseyle konuşmak istemiyorum.
  • Sen ellerle demlenirken ben çay içmedim.
  • Tutarlarsa tutarlıyım tutmazlarsa tutarsızım.
  • Çok güzel kararlar aldım, muhtemelen uygulamam.
  • Ben de sevgiliyim sadece sevgilisizim.
  • Aşık olacağınıza sarhoş olun, en azından kusunca geçiyor.
  • Aradığım samimiyeti kendimde buldum.

EREN ÖĞRETMENE KOCAMAN ALKIŞ

Eren Oruç son 3 yıldır tanıdığım, yaptığı her işe hayran olduğum, Ağrı'nın Tutak ilçesindeki Dağlıca İlkokulu'nda görev yapan idealist bir öğretmen. Çalıştığı köy okulunu adeta cennete çevirip 'Tanrının yeryüzündeki eli' oluverdi. Eren, öğrencileri ile birlikte okullarının bahçesinde organik tarıma başladı.

Çocuklara bir yandan toprağı ve bereketini öğretirken, bir yandan elde ettikleri mahsulleri satarak okullarının ihtiyaçlarını giderdi. Şimdi turşu ve reçel yapıyorlar. Hepsi hijyenik. Şuraya Eren'in twitter hesabını bırakıyorum: @ErenORU11... Eğer hem organik ürünler alayım, alırken de okullarına destek olayım derseniz sipariş verebilirsiniz. Ben kendim ve dostlarım için siparişlerimi yazıp yolladım. Geç kalırsanız bitebilir benden söylemesi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder