Suna Akyıldız Masal şehir
HABERİ PAYLAŞ

Masal şehir

Geçtiğimiz hafta sonu arkadaşlarımla Kars’ta aldım soluğu. Çıldır Gölü’nün güzelliğini buzlar erimeden bir kez daha görüp yaşamak istedik. Rehberimiz İbrahim Süleymanoğlu’nun o güzel anlatımıyla önce Ani harabelerinde aldık soluğu. Büyülenmek bir yana zamanda yolculuk yaptık adeta. ‘Medeniyetler Beşiği’, ‘Kırk Kapılı Şehir’ olarak anılan Ani’nin her karışından tarih fışkırıyor adeta.

Cami, tapınak, kilise, birçok medeniyetin yaşadığı büyülü bir yer. Bu arada özellikle bu aylarda otellerde yer bulmak neredeyse imkansız. Fiyatlar ise uçmuş durumda. Biz Kars Konakları diye temiz, küçük bir konakta yer bulabildik. Kars’ın gündüzü kadar akşamları da oldukça eğlenceli. Birçok kafe ve restoranda dışarıya taşan eğlenceler görülmeye değer.

Haberin Devamı

Ama benim en favori mekanım Kars Gastro oldu bu şehirde. Mekanın şıklığı, güler yüzlü çalışanları ve cep yakmayan lezzetli yemeklerini giderseniz tadın derim. Sokakları, evleri, caddeleri kadar köyleri de ayrı güzel. Hayran kaldığım Selim Koşapınar köyünde yer alan doğunun taş evleri inanılmaz güzel bir yer. 3 tane konaklama mekanı, 2 kahvaltı salonu olan yer köy hayatını yaşamak isteyenler için ideal.

Hani birçok işletmenin kapısında yazar ya ‘köy kahvaltısı’ diye. İşte tam da orası burası. Ekmeklerine kadar her şeyi kendileri yapıp üretiyorlar. Her şey taze ve organik. Eğer vaktiniz olur, köyleri de gezmek isterseniz bu fırsatı kaçırmayın, bu lezzetleri mutlaka tadın.

Köyler demişken Kekeç köyünü de unutmamak lazım. Ata sporu olan cirit oyununu burada izleyebilirsiniz. Köyün gençleri hala bu sporu yaşatabilmek için inanılmaz bir çaba harcıyor. Hem bu sporu görmek hem de destek olmak için iyi bir fırsat. Kars’ın bir özelliği de peynirleri. Hemen hemen her yerde peynir dükkanları var. Peynirin her çeşidini seven biri olarak kendimi cennete düşmüş gibi hissettim. Kime sorduysam herkes ağız birliği yapmış gibi özellikle Boğatepe’nin peynirlerini önerdi. Benim gibi peynirciyseniz aklınızın bir köşesinde kalsın derim.

BU KAVGA BİTMEZ

Mustafa Sandal, 3 yıldır birlikte olduğu Melis Sütşurup ile bu yaz nikah masasına oturmaya hazırlanıyor. Hatta geçenlerde Melis Sütşurup’u ailesinden de istedi. O anlar sosyal medyada da yerini aldı. Şimdiden düğün mekanları, davetiyeleri, Melis Sütşurup’un gelinlik provaları basına yansımaya başladı. Mustafa Sandal’ın eski eşi, 2 çocuğunun annesi Emina Jahovic’le uzun süredir devam eden nafaka davası bir süre önce tatlıya bağlanmıştı.

Haberin Devamı

Sonrasında ise Emina Jahovic, evlilik arifesinde olan eski eşi için “Mustafa iyi bir insan. Onun çok mutlu olmasını isterim” açıklamasını yapmıştı. Ne zaman düğün hazırlıkları başladı, Emina yine nafakayla gündeme geldi. Ve yeni açıklamalar yapmaya başladı.

Her zaman kadın tarafı oldum. Ama bu sefer cidden artık bu kavgaların nafakanın da ötesinde kadın kıskançlığından olduğunu düşünmeye başladım. Mustafa Sandal’ı yıllardır tanırım, çocuklarını mağdur edecek bir baba asla olmadı. Bu zaten mahkemece de kanıtlandı. Hem Emina’ya hem Mustafa’ya yakın bir dostuma durumu sordum aynen şunları söyledi: “Yaman ve Yavuz her ay bir iki hafta Mustafa ile kalıyor.

Haberin Devamı

Çocukların tüm eğitim ve özel ihtiyaçlarını Mustafa karşılıyor. Emina’nın bu tutumunu anlamak mümkün değil.” Çıkan tek sonuç kadın kıskançlığı. Düğünden, balayından fotoğraflar da geldikçe bu kavga daha da büyüyeceğe benziyor.

ŞİKAYETÇİ OLDU MU?

Ceylan Ertem, şubat başında bir kadın hayranının 5 yıldır kendisini taciz ettiğini, gittiği tatillerde bile arkasından geldiğini, bir süre önce de cinsiyet değiştirdiğini söylemiş hepimizi şok etmişti. Tüm basında ve sosyal medyada günlerce konuşulmuştu.

Şikâyetçi olacağını söylemişti ama sanırım sonrasında vazgeçti. Çünkü her adımını satır satır yazdığı, şikâyetçi olacağını söylediği bir haberin devamı illa gelirdi. En azından dava açtığında ajanslardan düşerdi. Olay kapandı gitti, belki Ceylan Ertem o hayranını affetti. O dönem ben de köşemden Ertem’e bir an önce koruma verilmesi gerektiğini yazmıştım. Geçenlerde Ceylan Ertem’in 3 yıl önceki bir videosu gündeme bomba gibi düştü.

Ceylan Ertem “Bir gün bir kadınla aşk yaşamayı çok isterim” diyordu. Çarpıcı açıklamalarıyla gündeme gelmeye başlayan Ceylan Ertem’in bir sonraki açıklamasını merakla bekliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder