Tamer Heper 10 metrekare fazla
HABERİ PAYLAŞ

10 metrekare fazla

Haberin Devamı

1990’da aile büyüklerim bir bina izinde 85 metrekare işyeri almışlar. Neticede bu yer kiraya verildi ve aile büyüklerinin vefatı ile bu yer bize kaldı. Zaman içinde bu işyerine bitişik işyeri de el değiştirdi ve bir iddia ortaya atıldı, bizim dükkan yan dükkana 10 metrekare tecavüzlü.

Yeni işyeri sahibi bizden bu 10 metrekareyi geri istiyor. Eski inşaat yapan maliklere ulaşmak istedim. Birine ulaşabildim, kendisi bu yeri ortakları ile yaptıklarını olayın nereden kaynaklandığını bilmediğini söylüyor.

Bu yeri terk etmek zorunda mıyım? Tazminat davası açmak istesem kime karşı açmalıyım? ● Ş.T.


Durumunuz çok müşkül. Önce şunu söyleyeyim: Evet bitişik işyeri tasdikli proje ile yapılan ölçümde ona 10 metrekare tecavüz ettiğinizi tespit ettirdiğine göre bu yeri ona terk edeceksiniz.

85 metrekarelik bir işyerinden 10 metrekare kayıp az değil ancak bitişik işyeri de şu hali ile 15 metrekare. Sizin işgal ettiğiniz 10 metrekare ona katıldığında çok ama çok önemli bir alan kazanacak. Dolayısıyla göz yumulacak bir iş değil. Satın almanın 1990’da olduğunu yazmışsınız, aradan neredeyse 27 sene geçmiş.

Böyle uzun bir süre geçmekle siz bu 10 metrekarelik yerin sahibi olamazsınız. Tapuda ne görünüyorsa odur. Üstelik bu 10 metrekarelik kaymanın nedenini araştırıp bu saatten sonra sağlıklı sonuca ulaşabileceğinizi de pek tahmin etmiyorum.

27 sene geçmekle inşaatı yapan müteahhit ile de bir sonuca varamayacaksınız. Bu işin en doğrusu komşu işyerinin yeni maliki ile sulhen bir anlaşma yapmak ve ikiniz için makul görülebilecek bir sonuca bağlamaktır. Yoksa siz bu 10 metrekareyi terk edeceksiniz. Tazminat konusu ise pek açmayın zira sizden talep edilebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder