Tamer Heper 3 konfederasyondan ortak 'Asgari' teklif
HABERİ PAYLAŞ

3 konfederasyondan ortak 'Asgari' teklif

8.5 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret pazarlığı 2 Aralık’ta başlıyor. 2020’de uygulanacak asgari ücret zammı teklifi için Hak-İş, Türk-İş ve DİSK birlikte karar vereceğini duyurdu. Bu kapsamda Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, dün Ankara’da Türkİş asgari ücret heyetini kabul etti.

Toplantıda konuşan Arslan, 3 konfederasyonun birlikte hareket etmesinin daha güçlü işbirlikleri ortaya koyacağını belirtti. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise önceki gün tekliflerini 2.578 TL olarak açıklamıştı.

Haberin Devamı

ÖZEL BANKADAN VERGİ TAHSİLATI YOK

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 26 Kasım tarihinde bankalara gönderdiği bir yazı ile özel bankaların vergi tahsilatına ilişkin protokollerini iptal etti. Kamu bankalarından tahsilat devam edecek.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) özel bankaların kredi kartları aracılığıyla GİB hesabına ödenebilecek ama aynı banka şubelerine MTV ödemeleri nakit yapılamayacak. EFT yapılsa da bu sefer vergi ödeme makbuzu alınamayacağı için ayrıca makbuzun vergi dairesinden alınması gerekecek. Karar, 1 Ocak 2020’den itibaren geçerli olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder