Tamer Heper 30 gün geçmemiş
HABERİ PAYLAŞ

30 gün geçmemiş

Bir gayrimenkulde 8 yıldır kiracıyım. Sözleşmemiz ayın 14’ünde yapıldı ve ben de her ayın 14’ü ile 30’u arası kiramı ödüyorum. Mart ayında kiramı 28’inde ödedim. Kiralayan ise ayın 25’inde beni icraya vermiş. Ben de takibe itiraz ettim ama bu defa avukat benden ücretini istedi. Bu konuda icra mahkemesinde dava açmış. Hem tahliyemi istiyor hem de ücretini. Bunun sonucu ne olur?

● A.A.

Biliyorsunuz bakılmakta olan bir davanın sonucunu söyleme imkanına sahip değilim. Zira yaklaşık bir tahminde bulunmak için dahi dosyanın tamamını bilmem lazım. Bir kiracının kirasını ödememesinden dolayı tahliyesini istemek için, kendisine ödemesi için ihtarda bulunulup 30 gün süre verilmesi lazım. Okuyucumun olayında böyle 30 günlük bir süre görülmüyor. O halde okuyucumun tahliyesini talep mümkün değil. İyi ama davayı açan bir avukat. Öyleyse körü körüne bir iş yapılmıyor. Peki o halde dava açma şartı yok iken böyle bir dava niye açılır.

Haberin Devamı

İşte beni şüpheye sevk eden husus bu. Ben yine de olayı özetleyeyim. Şayet kira sözleşmesinde aksi bir madde yok ise, okuyucumun ödemelerini her ayın 14’ünden itibaren beş gün içinde ödemesi gerekir. Bu beş günü geçirdiğinde kendisine ya ihtarname gönderilir veya ihtarlı ödeme emri tebliği sureti ile icra takibine konu yapılır ve ödemesi için 30 gün süre verilir. Ödemeleri bu 30 gün içinde yapmaz ise bu halde tahliyesi istenir. Oysa olayda böyle bir şey görmüyorum. Acaba böyle bir ihtara ikinci defa mı maruz kalıyor? Şayet böyle bir şey var ise bu hal de tahliye nedenidir. Bunlar yok ise okuyucum aleyhine talep edilen tahliye istemi reddolur ama takipten sonraki bir tarihte ödeme yapıldığı için avukat ücreti hak kazanır. Durumunuz budur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder