Tamer Heper 3600 günle 60, 5900 günle 57 yaşınızı doldurmanız gerek
HABERİ PAYLAŞ

3600 günle 60, 5900 günle 57 yaşınızı doldurmanız gerek

Haberin Devamı

Yaz saati uygulamasından vazgeçildiği söylendi ama böyle bir uygulama başlamadı. Acaba başladı da ben mi farkında değilim? Şayet başlamadı ise ne zaman başlayacak? Bu konuda çoluk çocuk mağduruz? ● B.L.

Yaz saati uygulaması vatandaş için bayağı problem oldu. Zira kış şartlarında (ki artık kış geldi sayılır) saatlerin bir saat ileri olması karanlıkta kalkıp işe, okula gitmek demek. Bunun da gerek vatandaşa gerekse ülkeye ne yarar sağladığını anlamış değilim. Sabah karanlıkta kalkan her ailenin elektrik ışığına ihtiyacı olduğu bir gerçek. Nitekim kalktığımda tüm evlerin ışığının yandığını görüyorum. Son derece tabii bir şey. Karanlıkta kalkarsanız ışığı yakarsınız. O halde bunun tasarrufu nerede? Nitekim Elektrik Mühendisleri Odası da “Bu uygulama ile sağlanan yarar yok zarar var” diye açıklama yaptı. Ayrıca bunu görmek için elektrik mühendisi olmak da gerekmiyor. Olması gerekenden fazla elektrik harcanıyor ise elbette bunda bir zarar vardır.

YETER Kİ DEĞİŞTİRİLMESİN

Şimdi bir ifadeye de değineyim: Kış saati uygulaması! Kış saati uygulaması diye bir şey yok. Normal zamanda kullanılan saat dilimidir bu. Yani doğrusudur. Kış için özel tasarlanmış değildir ki adı ‘kış saati uygulaması’ olsun. Normal olmayan, saatleri bir saat ileri almaktır ki eskiden bu sadece yaz aylarında uygulandığı için adına yaz saati uygulaması dedik ve bunu ilk defa Avrupa ülkeleri uyguladı ama zamanla yarar sağlamadığını görünce vazgeçtiler. Şimdi bizde bu kış-yaz saati uygulaması devam edecek. Bu okuyucularıma kötü haber. Ama arkadan iyi haber geliyor, 28 Ekim 2018’de yaz saati uygulaması kalkıyor. Okuyucumun aklında kalan bu. Yani bir yıl bekleyecek, bugünden uygulama başlamadı. Neyse buna da şükür. Yeter ki sonradan karar değişmesin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder