Tamer Heper 65 yaş üstü sıkıntıda
HABERİ PAYLAŞ

65 yaş üstü sıkıntıda

65 yaş üstü bir vatandaşım ve toplu taşım araçlarına binmem yasak. Böyle bir karar insan haklarına aykırı değil mi? Üstelik 65 yaş üstünün sokağa çıkabildiği saatler olan 10.00-13.00 arasında da toplu taşıma araçlarına binmek yasak. Bu yasağın bir an evvel kalkması gerekmiyor mu? l M.S.

***

Okuyucumun mektubunu kısaltarak aldım. Mektupta daha detaylı anlatım ve örnekler var. Ancak talebi aslında bir cümle ile bile ifade edilse, maksadı anlatıyor. Zaten ben de bu kesime dahil biri olarak, bu karara her zaman karşı çıkmışımdır. Karşı çıktığım yazılarımda da şu örneği verdim: Benim sınıf arkadaşlarımın yüzde 80’i halen çalışıyor.

Haberin Devamı

Meslektaşlarımdan çok büyük çoğunluğu halen aktif. Yani 65 yaş üstü insanlar hayattan elini eteğini çekmiş değil. Bu durumda bu kesime sokağa çıkma yasağı koymak mantık dışı. Hafta ortası günün belli saatinde dışarı çıkacak, sonra yasak. Peki bu virüs çıkma izni olduğu saatlerde aktif değil mi?

Ayrıca 65 yaş üstü kimselerin hastaneye, eczaneye gitme, ekmek peynir dışında başka ihtiyaçlarını uzak yerlerden karşılama mecburiyeti, çoluk çocuğunun evine ulaşma ihtiyacı yok mu? Elbette var. Peki nasıl gidecek? Bu örnekler keyfi işler değil, hayatın içinde olmazsa olmazlar. Bu kesim bunlardan niye mahrum kalıyor?

***

Bu salgının başından beri maske, mesafe, temizlik demiyor muyuz? Bunlara uyduktan sonra problem nerede? Geçenlerde yazmıştım, okulların açılmasına izin verildiği günlerdi. Bir okula keşif için gittiğimizde tüm çocukların tenefüste birbirine sarılmış gezdiğini gördüm.

Hatta şirin resimleri olan maskeleri birbirileri ile değiştiriyorlarmış. 65 yaş üstü hiç olmazsa birbirine sarılıp gezmiyor, maskelerini değiştirmiyor. Son olarak okuyucumun sorduğu soru; evet insan haklarına ve eşitliğe aykırı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder