Tamer Heper 65 yaş üstü sıkıntıda
HABERİ PAYLAŞ

65 yaş üstü sıkıntıda

77 yaşında emekli bir vatandaşım. Şu salgın günlerinde en çok azap çeken grup içindeyim. Çünkü sokağa çıkma yasağı nedeniyle belli saatlerde dışarı çıkabildiğimiz gibi toplu taşıma araçlarına da binemiyoruz. Oysa hayat sürüyor. Biz de hayatımızı idame edebilmemiz için şart olan işlemleri yapmak ve günlük ihtiyaçlarımızı gidermek durumundayız. Üstelik 65 yaş üstü olarak aşılandık. Bir yere gitmek için taksiye binip ortalama 60 lira ödüyorum. Bizim derdimize köşenizde yer verir misiniz? l T.E.

***

Okuyucum hem neredeyse yaşdaşım hem de neredeyse adaşım. Böyle bir okuyucuya yanıt vermeyeceğim de kime vereceğim? Efendim, bu kısıtlamanın nedeni malum. Aşılamadan önceki dönemde koronavirüs 60 yaş üstü için öldürücü olmaktaydı. Dolayısıyla bir koruma gayreti ile 65 yaş üstü, toplu yaşanan ortamdan uzak tutulmak amacıyla böyle sınırlamaya maruz kaldı.

Haberin Devamı

Ancak o tarihlerde de konuyu köşeme taşıdım. Şunu yazdım; ben ve benim sınıf arkadaşlarım halen aktifiz. Arkadaşlarım halen avukatlık yapıyor. Bunun yanında doktor, mühendis gibi meslek sahipleri de 65 veya üstü yaşlarda olmalarına bakmaksızın aktif bir şekilde mesleklerini icra ediyor. Dolayısıyla bu husus, onların yaşam ve mesleklerini icra etme haklarını kısıtlıyor.

***

Şimdi o günler de geçti, 65 yaş üstü aşılandı. Yani risk grubu olmaktan çıktı. Dolayısıyla artık 65 yaş kısıtlaması kalkmalı. Ayrıca yine bu gruba giren yakın dostlarım ve meslektaşlarımın durumunu bilerek söylüyorum; bu yaş kendini korumaktan aciz bir yaş değildir. Bu yüzden 65 yaş üstü kısıtlamasının kaldırılması gerektiği görüşüne katıldığımı, okuyucumun hatırlatması üzerine yazma ihtiyacı duymuş bulunuyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder