Tamer Heper Acil tedbir gerekli
HABERİ PAYLAŞ

Acil tedbir gerekli

Kısa bir süre önce kat mülkiyetiyle ilgili bir yazı kaleme aldım ve bu noktadan dolayı bu kadar çok aranacağımı hiç aklıma getirmemiştim. Evet konu hakkında bırakın mektubu telefonum bile isyan etti. Konu şuydu: Yeni bir yıla giriyoruz ve kat malikleri toplantılarının çok büyük bir kısmı ocak ayında yapılacak. Peki bu salgında nasıl yapılacak?

*****

Beni arayan okuyucularımın bir kısmı bunu sorduğu halde büyük bir kısmı da ‘ben o kalabalığa girmem, toplantıya katılmam’ diyor. İyi ama yılbaşında gündemin ana maddesi yönetici seçimi olacak. Yönetici de sayı ve arsa payı çoğunluğu ile seçilecek. Peki bu toplantılara katılmayanlar, çoğunluğun sağlanmadığı gerekçesi ile bütün bu ve benzeri kararlara itiraz etmeyecek mi? Bu işin hukuki problem cephesi.

Haberin Devamı

Peki ‘bir görevdir’ deyip toplantıya katılanlar birbirine virüs bulaştırmayacak mı? Dört kişi masaya oturup okey oynarken basılıyor ve ceza yiyorsa, senede bir gün yılbaşında eş-dost-akrabanın bir araya gelip iki laf etmesi neredeyse yasaklanmış ise sözünü ettiğimiz binlerce kişinin kapalı mekanlarda bir araya gelmesi bir sağlık problemi teşkil etmeyecek mi? Hiç şüphesiz problem olacak. Siz şubat ayında bulaşma oranını göreceksiniz.

*****

Bütün bunları tekrar niye hatırlattım? Bana başvuran okuyucularım için bunu bir görev addettim ve sakıncalarını net olarak gördüm. Dolayısıyla hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasını öngören yönetimce açıkça İçişleri Bakanlığı veya il valileri bu hususta bir karar vermelidir. Bu karar uygulanmalıdır. Zira açıkça zararları görülmektedir.

Birtakım kurumların genel kurulu ertelenmiştir, üstelik onların ertelendiği tarihte açık havada toplantı yapma imkanları varken. Bugün ise binaların bir yerinde ve kesinlikle kapalı alanlarda sayısını tahmin edemeyeceğimiz sayıda insanlar toplanacak, saatlerce tartışacaktır. Bugün sitelerde binlerce kat malikinden söz edebiliyoruz. Geçen günlerden birinde keşif için gittiğim bir sitede sadece bir tek binada 220 bağımsız bölüm vardı.

Bunları nasıl bir araya getirebileceğimizi biri ciddi olarak yanıtlayabilir mi? Bu iş bugün toplamsal bir meseledir. Bir karar vermek için zaman çok azalmıştır. Hemen bir tedbir alınmalı. Mesela kararlar bir yıl için devam ettirilmeli veya genel kurulların yaz aylarına kaydırılması düşünülmelidir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder