Tamer Heper Ağız yakma yarışması
HABERİ PAYLAŞ

Ağız yakma yarışması

Gazete haberi şöyle: “Uluslararası tulum ve müzik festivali kapsamında çay içme yarışması yapıldı. Yarışmayı bir dakikada iki bardak sıcak çay içen A.Y. kazandı. Birincilik kupasını alan yarışmacı, ‘çay çok sıcaktı, hâlâ ağzım yanıyor’ dedi.”

***

Bu haberi köşeme almamın nedeni şu: Değerli okuyucularım, birilerinin rahatsızlanmasına neden olacak türde bir yarışma düzenlenebilir mi? Bir insanın yanmasına neden olabilecek bir eğlence olabilir mi? Kabul edin ki büyük bir ödül verilecek, ‘en çok alev yutma yarışması’ diye bir yarışma, ‘ateşin üzerinde en uzun süre kalma’ diye bir yarışma düşünülebilir mi?

Haberin Devamı

Yarışmayı kazananın ağzı hâlâ yanıyor. Yanar tabi adı üzerinde sıcak çay içme yarışması. En sıcak çaydan en çok içen kazanacak ve tabiidir ki ağzı yanacak. Ağzın yanık olması bir rahatsızlık. Peki rahatsızlık yapan, insan vücudunu tahrip eden bir yarışma bir eğlence nedeni olabilir mi? Bunun yanıtı bende HAYIR OLMAZOLAMAZ.

Ben yıllarca boksu bir spor olarak kabul etmedim. Karşına aldığın birini bazen bayıltana kadar bazen de öldürene kadar dövmenin sporu olur mu? Herhangi bir kimseye bir tokat atmak, suçtur. Bir tokat suç ise bazen bayıltana kadar bazen de öldürene kadar dövmek nasıl olur da alkışlanacak spor olur? Ben yıllarca avcılığın da bir spor olmadığını yazdım.

‘Kendi yaşam ortamlarında hayatını sürdüren ve benim kadar yaşamaya hakkı olan bir canlıyı yüzlerce metre uzaktan son teknolojik silahla vurup öldürmenin neresi spordur’ dedim? Peki vatandaşın bir organını yakacağı kesin olan bir yarışma düzenleyip buna eğlence denilir mi?

Sorarım başka türlü eğlence mi kalmadı da milletin ağzını burnunu yakıyoruz? Festival tulum ve müzik festivaliymiş. Ne güzel çalın-söyleyin, hünerlerinizi bu yönde gösterin. Hem çalan eğlensin hem dinleyen, bize bu lazım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder