Tamer Heper Aidatınız 2 bin 800 TL
HABERİ PAYLAŞ

Aidatınız 2 bin 800 TL

800 bağımsız bölümden oluşan bir siteyiz. Bir ay önce mali genel kurul adı altında bir genel kurul yapıldı ve senelik 2 bin 800 TL aidat kararı alındı.

Şimdi de bilgilendirme toplantısı diye bir toplantı yapıldı ve gelecek seneki aidata mahsuben 500’er TL daha toplanmasına karar verildi.

Buna itiraz ettim, beni icraya vermekle tehdit ettiler. Yedi gün geçti artık itiraz yapamazsın dediler. Böyle bir toplantı geçerli midir? Gelecek senenin aidatı bu sene toplanır mı? ● C.C.

★ ★ ★

Sizin başınıza gelen bu olayın benzerleri başkalarının da başına geliyor. Herkes kafasından bir kural uyduruyor, sonra bunu yasalmış gibi savunuyor. Sizin anlattığınız da yasal değil, hatta iler tutar bir tarafı yok.

Haberin Devamı

Birincisi; aidat toplanması kat malikleri kurulunda kabul edilen işletme projesine göre yapılır. Böyle bir işletme projesi yoksa işletme projesini yönetici yapar, bütün kat maliklerine tebliğ eder. İtiraz olmazsa kesinleşir ve yasal olarak talep edilebilir hale gelir.

Sizin bir ay önce yapılan kat malikleri toplantısında işletme projesi kabul edilmiş ve kesinleşmiş. Bununla senelik 2 bin 800 TL ödeyeceksiniz. Bundan sonra bilgilendirme toplantısı diye bir şey olmaz. Ya olağanüstü kat malikleri toplantısı yapılır (bunun da şartları vardır) ya da eldeki işletme projesi ile bir yıl devam edilir.

★ ★ ★

Gelecek yıla etkili aidat toplanmasına hiçbir yerde rastlamış değilim. İşletme projesi bir yıl için yapılır. Gelecek yıl için, gelecek yılda yapılacak toplantıda karar verilir. İtiraz süresinin geçtiğinden de söz edilmiş.

İtiraz süreleri geçerli toplantılar için söz konusudur. Zaten kendiliğinden geçersiz olan ve hatta yok hükmünde olan toplantılara itiraz etme gereği bile yoktur ki itiraz süresi olsun. Aleyhinize yapılacağı söylenen icra takibi içinse şunu söyleyeyim.

Böyle bir takibe muhatap olursanız yapacağınız şey yedi gün içinde takibin yapıldığı icra dairesine itiraz edip, borcunuzun olmadığını bildirmektir. Sonrasını karşı taraf düşünecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder