Tamer Heper Ailenin korunmasına dair kanun -1
HABERİ PAYLAŞ

Ailenin korunmasına dair kanun -1

Gazete haberlerine göre, kocanın üç ay boyunca evden uzaklaştırılmasına karar verilmiş ama o gelip yine de suç işlemiş. Bu uzaklaştırma nedir, neye dayanmaktadır? G.B.

*****

Bu uygulama 6284 sayılı yasadan gelmektedir. Yasa, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’dur. 6284 sayılı kanun, 8 Mart 2012’de oy birliğiyle Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmiş ve 20 Mart 2012’de yürürlüğe girmiştir. Kanun, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esaslarını düzenlemektir. Her ne kadar başlığında 'kadın' sözü geçse de bu yasa tüm aile fertleri için geçerlidir. Yasaya göre iki kurum önlem alma imkanına sahiptir; mülki amirler ve mahkemeler.

Haberin Devamı

*****

Mülki amir tarafından verilecek koruyucu tedbir kararlarının bir kısmı şunlardır:

  • Bu kanun kapsamında korunan kişilerle ilgili olarak kendisine ve gerekiyorsa beraberindeki çocuklara, bulunduğu yerde veya başka bir yerde uygun barınma yeri sağlanması.
  • Psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi.
  • Hayati tehlikesinin bulunması hilinde, ilgilinin talebi üzerine veya resen geçici koruma altına alınması.
  • Belli süreler için maddi imkan sağlanması gibi tedbirler uygulanır.

YARIN DEVAM EDECEK!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder