Tamer Heper Alacak sizden tahsil edilir
HABERİ PAYLAŞ

Alacak sizden tahsil edilir

Pek çok konuda yazıyorsunuz ama benim soracağım konuda pek yazmadınız, problemim şu: Borcum nedeni ile eve haciz geldiğinde evden ne alabilirler? Ben annemin evinde yaşıyorum, ev ve eşya annemin, onları alabilirler mi? Ben evden ayrılsam ve beni bulamasalar bu halde annemin eşyasına haciz koyabilirler mi? Ş.M

Anladığım kadarı ile okuyucum benim köşemi muntazam takip etmiyor. Şayet takip etseydi icra konularına sık sık değindiğimin farkında olurdu. Biliyorsunuz ben, benim köşemi muntazam takip etmeyenlere yanıt vermiyorum, okuyucumun birinci kabahati köşemi yakından takip etmemek. İkinci kabahat de haksız yere sitem etmek. Dolayısı ile kendisine hiç yanıt vermemeliydim ama görüyorum ki annesi de sıkıntıda, annesinin hatırına affettim.

Haberin Devamı

Öncelikle annesini rahatlatayım. Bir borçlunun ancak kendisine ait eşya haczedilir. Şayet annesinin evinde oturuyor ise annesine ait eşya haczedilmez. Ancak böyle bir haciz işlemi sırasında annenin, haczedilmesi istenen eşyanın kendisine ait olduğunu söylemesi, istihkak iddiasında bulunması gerekir. Kural şudur: Eşyayı kullanan onun malikidir. Bu nedenle evdeki eşyanın anneye ait olduğunun belgelenmesi istenilir. “Hangi eşya haczedilir?” sorusunun yanıtı biraz uzun. Günlük acil kullanıma ait eşya haczedilmez, evde tek olan eşya haczedilmez. Bu liste biraz kabarıktır. Okuyucumun meselesine uyanlar bunlar olabilir. Şayet annesinin evinden ayrılırsa elbette gidip annesinin evine haciz tatbik edilmesi düşünülmez. Alacak ancak borçludan tahsil edilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder