Tamer Heper Aleyhinize icra takibi yaparlar
HABERİ PAYLAŞ

Aleyhinize icra takibi yaparlar

Haberin Devamı

Oğlum beyin ameliyatı geçirdi elimde ne var ne yok harcadım. Ancak bankalara kredi kartı borcum var. Bu durumda bankalar bana ne yapar? Bu işte hapis cezası var mı? A.T.

Okuyucumun oğluna öncelikle büyük bir geçmiş olsun, umarım sağlığına kavuşur. Her şeyin başında sağlık gelir. Ancak günümüzde parasız sağlık da olmuyor. İnsan bekliyor ki böyle önemli bir hastalıkta vatandaş arkasında güveneceği bir kamu kurumu görsün. Okuyucum elindekini avucundaki bitirdiğine göre demek ki görmemiş. Şimdi kredi kartı borçları var, ne olur?
[[HAFTAYA]]

Olacağı şu: Bankalar sizin aleyhinize icra takibi yapar. Takip kesinleştikten sonra da malvarlığınıza haciz koyarlar. Sonra bunların satışına giderek alacaklarını almaya çalışırlar. Ancak biliyorsunuz emekli maaşı haczedilemiyor. Yani emekli iseniz maaşınıza haciz yok. Çalışıyor iseniz uygulamaya göre, maaşınızın dörtte birine haciz getirir. İşte evinizde ne eşya varsa bunların acil kullanılanlarını ve tek olanlarını haczetmez fazlalıkları haczeder. Çoğunlukla bunlar pek para etmez ama baskı unsuru olarak muhafaza altına alınabilir. Hapis cezasına gelince. Eskiden birkaç nedenle hapis cezası vardı. Bugün çok sınırlı. Sizin için hapis cezası riski taşıyan husus şu: Şayet takip başlatılır ve siz bu borcu taksitlerle ödeyeceğinizi taahhüt eder sonra taksitleri ödemezseniz o zaman hapis cezası var. Sizin durumunuzda bundan başka hapis cezası yok. Durumunuz bu. Tabii ki sizin önemli bir hastalık nedeni ile borcunuz çoğalmış. Ancak diğer okuyucularım için söylüyorum. Kredi kartı denen şey Alaattin'in Sihirli Lambası değil. Sizin için içinden cin çıkmıyor. Kartı kullandığınız kadar, hatta daha fazlasını er geç ödeyeceksiniz. Onun için sınırsız kullanma imkanı gibi görmeyin. Aslolan cebinizdeki para kadar harcamaktır yoksa çok ama çok sıkıntı çekersiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder