Tamer Heper Alırsınız ama!
HABERİ PAYLAŞ

Alırsınız ama!

Sigorta pirimim doldu. Kendi isteğimle işten ayrılsam tazminat alır mıyım? ● C.A.

İşyerinde çalışan birinin kıdem tazminatı hakederek işten ayrılabileceği belli durumlar vardır. Bunlardan biri de emeklilik hakkının kazanılmasıdır.

Belli süre prim ödenerek emeklilik hakkı kazanılır. Prim ödeme gün sayınız doldu ise ve buna dair SGK’dan bir belge temin edebiliyorsanız bunu işyerine ibraz ile kıdem tazminatını hakederek işten ayrılabilirsiniz.

Kıdem tazminatı yönünden bu tamam olur ama emeklilik hakkını kazanmış olmanız hemen SGK’dan emekli maaşı bağlanacağı anlamına gelmez.

Haberin Devamı

SGK’dan emekli maaşı bağlanması için belli yaşa gelme şartı da var. Dolayısıyla çalıştığınız işyerinden kıdem tazminatınızı alır işyerinden ayrılırsınız ama emekli maaşının bağlanması için gereken yaşı beklemeniz gerekir.

★ ★ ★ ★ ★

Görüyorsunuz toplumda ‘emeklilikte yaşa takılanlar’ diye bir grup var. İşte bunlar emeklilik hakkını kazanıp işten ayrılan ama emekli maaşı alamayan kişilerdir ki sıkıntıda oldukları bir gerçektir.

Zira bu yaşta herhangi bir işyerinde iş bulma ve emekli maaşı alana kadar çalışma imkanından yoksundurlar. Dolayısı ile çalışıp kazanamadıkları gibi emekli maaşı da alamadıkları için geçim sıkıntısı içindedirler.

Bunu size hatırlatmamın nedeni. Bir ihtimal, emeklilik hakkını kazanmış olmanıza rağmen, SGK’dan emekli maaşını hemen alamayacağınız için belki fikir değiştirir de halen çalıştığınız işyerinden ayrılmayı düşünmezsiniz. En azından bir aylık geliriniz olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder