Tamer Heper Alırsınız ama zaman ister
HABERİ PAYLAŞ

Alırsınız ama zaman ister

Haberin Devamı

Vadeli bir cep telefonu aldım ancak telefon arızalı çıktı. Derhal, ertesi gün satıcıya gittim bana hiç yüz vermediler, hatta alay ettiler. Sonra biri bana KVK’ya gitmemi söyledi. Oraya gittim, telefonun fabrika arızası olduğunu tespit ettiler ve değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek satıcıyı uyardılar. Ama satıcı oralı olmuyor. Yine KVK’nın baskısı ile telefonu aldılar “Birkaç gün sonra gelin” dediler. Gittik, “Onardık” dediler telefonu verdiler ama hiçbir şey yapılmamış, telefon aynı arıza ile geri geldi. Genel müdürlüklerini aradım onlar da benimle alaycı tavırla konuşmayı sürdürdü. Bunlara karşı ne yapabilirim, 2800 TL ödüyorum bu para boşa mı gidecek? E.U.

Bir mal satın alındığında bu malda bir ayıp ortaya çıkarsa satın alanın tercih hakları var. Ya ürünün parasını geri ister, ya onarımını ister, ya yenisi ile değiştirilmesini ister veya ayıp oranında bedel indirimi ister. Bunlardan hangisi talep edeceğini müşteri karar verir. Onarım talep edip de onarımdan sonuç alınamayan hallerde yine ya yenisi ile değiştirilir ya da bedel iade olunur.

[[HAFTAYA]]

Bunları yerine getirmeyen satıcı için yapılacak son şey tüketici mahkemelerinde dava açmaktır. Tüketici mahkemelerinde dava açmak harca tabi değildir. Yani harç yönünden bedavadır. Ancak sadece tebligat, varsa tanık masrafı, varsa bilirkişi ücreti alınır. Sizin de yapacağınız şey tüketici mahkemesine başvurmaktır. Bu mahkemelerde isabetli sonuçlar alınmaktadır. Alınır ama biraz zaman geçer. Evet gönül ister ki bu kadar basit işler mahkemeye yansımadan hallolsun ancak olmuyor işte. Burada yapılacak bir başka şey eşe dosta bu satış mağazasının ismini verip, buradan alışveriş yapmamalarını söylemektir. Bir tacire verilecek en büyük ceza oradan alışveriş yapmamak, adının kötüye çıktığını anlamasını sağlamaktır. Ben de satıcı terbiyesinin bizlerde biraz ihmal edildiğini görmekteyim. Bu pazarlama politikaları içinde ‘satışçı’ eğitiminin önemli bir bölümüdür ki doğrudan alıcı ile irtibatta olan kişilerin öneminden kaynaklanmaktadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder