Tamer Heper Anlaşamazsanız zor
HABERİ PAYLAŞ

Anlaşamazsanız zor

Annemizin vefatı ile biz altı kardeşe bir daire miras kaldı. Henüz veraset ilamı almadık ama arzumuz bu dairenin satılarak bedelinin bölüştürülmesi. Ancak kardeşlerden biri bu daireye yerleşti. İçinde biri bulunan dairenin satışı zor. Müşteri bulunsa bile değeri düşüyor. Bu dairenin boşaltılmasını sağlamak için ne yapabiliriz? ● S.D.

★ ★ ★ ★ ★

Annenizin vefatı ile siz altı kardeş bu daireye sahip oldunuz. Veraset ilamı çıkarmaya gerek kalmadan bugün sahipsiniz. Ancak satış işlemini bu hali ile yapamazsınız. Bunun için mutlaka veraset ilamı çıkarıp, sonra bununla tapu dairesine gidip bu gayrimenkulü altı kardeş adınıza tescil ettireceksiniz. Bu işin tescil kısmı. Bir de mülkiyet kısmı var. Annenizin ölümü anında siz altı kardeş malik oldunuz. Kardeşlerden biri şu anda o yerde oturuyor ise malik sıfatı ile oturuyor. Evet tam malik değil ama maliklerden biri. Dolayısı ile malik olan birini kendi mülkiyetinden tahliye mümkün değil. Ancak diğer beş kardeş kendisinden, hisseleri oranında işgal tazminatı talep edebilir.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

İşgal tazminatı konusunun detayına girmiyorum zira konu o değil. Ancak söyleyebileceğim kendisinin ikna dışında başka herhangi bir yolla tahliyesini sağlamak mümkün olmayacak. Hatta biraz daha ileri gideyim, tapudaki tescili ilk etapta elbirliği mülkiyeti şeklinde olacağından iyi fiyata müşteri bulsanız bile kendisinin de katılımı olmadan daireyi satamayacaksınız. Bir gün elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete dönüştüğü takdirde de ancak kendi hisselerinizi satabileceksiniz ki bu halde de kolayca müşteri bulunabileceğini sanmıyorum. Yani hep birlikte anlaşamazsanız işiniz zor. Durumunuz bu, sizi karamsarlığa sevkettiğim için üzgünüm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder