Tamer Heper Anlaşmanın bu maddesi geçersiz
HABERİ PAYLAŞ

Anlaşmanın bu maddesi geçersiz

Biz iki erkek kardeşiz. Annemizin üzerine tapulu bir gayrimenkulü var. Annem ve babam şu an sağ. Ben eşimden boşanırken, boşanma protokolüne 1.000 TL nafaka ve annem-babam ölünceye kadar bu gayrimenkulü kullanmaları şartıyla, bana düşecek yarı hisseyi eşime taahhüt ettim. Bu hakkını şimdi kullanabilir mi?  B.U.

*****

Okuyucumun mektubu tam metin halinde ulaşmamış, bazı kesik alanlar mevcut bunları ben tahmini olarak tamamladım ve sonuç bu çıktı. Taraflar boşanırken bir protokol imzalayabilirler ve bunu mahkemeye sunarlar. Hakim bunu aynen kabul edebilir veya gerekli hallerde tadil edebilir. Okuyucum ile eşi arasında imzalanmış bu protokolde, daha annesi hayattayken, annesinden kendisine ileride kalacak bir miras için bugünden tasarruf yetkisi vermesi geçerli bir taahhüt değildir. Bu gayrimenkule anne bugün sahip ve anne hayatta. Dolayısıyla her türlü tasarruf hakkı anneye ait. Onun mülkiyet hakkına müdahale, geçerli bir müdahale değildir. Dolayısıyla ‘ileride annem vefat ettiğinde nasıl olsa bana kalacak, hadi gel şimdiden yararlan’ demek geçerli bir taahhüt olamaz.

Haberin Devamı

*****

Taraflar arasında imzalanan anlaşmaya göre 1.000 TL nafaka tamamdır ama anneye ait dairenin tasarrufu taahhüdü geçerli değildir. Acaba hakim bu sözleşmeyi kararında aynen kabul etti mi? Bir de ona bakmak lazım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder