Tamer Heper Apartman yöneticisi kafasına göre tadilat parası toplayabilir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Apartman yöneticisi kafasına göre tadilat parası toplayabilir mi?

Binamızın yöneticisi hemen hemen her ay binada bir tadilat olduğu gerekçesi ile birtakım faturalar bulunduğunu ilan ediyor ve dairelere bildirip parasını topluyor. Tadilat veya onarımın gerçekten gerekip gerekmediğini bilmediğimiz gibi var ise o olay için alınmış fiyat teklifleri de yok. Şayet bizler daha ucuz fiyat teklifi getirirsek de kabul etmiyor. Bu durumda ne yapabiliriz? O.K.

****

Doğrusu böyle bir konuda ne yapılacağına dair yasalarda bir kayıt yok ancak yöneticinin görevleri arasında bakım ve onarım var elbet. Fakat bu kat maliklerinin denetimi altında yapılacak bir iş. Örneğin hemen o gün halledilmesi gereken bir onarım veya tadilat değil ise uygun fiyat ve uygun eleman temini için kat maliklerinden yardım istenmesi gerekir. Elde edilecek teklifler değerlendirilir ve binaya en uygun teklif kabul edilir. Bu kurallara uymayan bir yöneticinin bence öncelikle kurallara uyması hususu yazılı bir metinle hatırlatılmalıdır.

Haberin Devamı

Bu husus yazılı bir kural değildir, bir mantık yürütmedir. Bu uyarılara rağmen aynı davranış devam ederse, eldeki uygun fiyat teklifleri gerekçe gösterilerek yönetici toplantılarda ibra edilmeyebilir. Kat maliklerini zarara uğrattığı ispat edilebilecek ise hakkında tazminat talepli dava açılabilir. Hatta bu husus itiyat haline gelmiş ve katlanılamayacak zararlar doğmuş ise olağanüstü bir kat malikleri toplantısı düzenlenerek kendisi yöneticilikten alınarak konu mahkemeye yansıtılabilir.

****

Toplantıda ibra edilen yönetici sonsuza kadar her türlü yolsuzlukta, sorumluluktan kurtuldu anlamına gelmez. İbra edilen yöneticinin kat malikleri toplantısında görüşülmeyen bir hususta yolsuzluğu sonradan ortaya çıkarsa, ibra edilmiş olsa bile sorumluluğu vardır, hesap sorulabilir. Zira unutulmamalıdır ki sadece yöneticilikte değil her hususta iyi niyet ve doğruluk bir ana kuraldır. Buna herkes uymak zorundadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder