Tamer Heper Apartmanda yönetici seçilir mi atanır mı?
HABERİ PAYLAŞ

Apartmanda yönetici seçilir mi atanır mı?

Bir apartmana dışarıdan profesyonel yönetici atandığı takdirde, profesyonel yönetici ile apartman arasında yapılan yöneticilik sözleşmesini apartman adına kim imzalamaya yetkilidir? Apartman yönetim planında buna ait bir hüküm bulunmuyor. l B.G.

***

Okuyucumun sorusu içinde bir kelimeyi değiştirdiğimde acaba olay daha netlik kazanır mı? ‘Yönetici atandığı takdirde’ diyor. Oysa bu olayda yöneticinin atandığından değil, seçiminden söz edilir. Yani bu yönetici kat malikleri kurulunda seçilmiş olmalıdır. Bir binada herhangi birinin yönetici ataması söz konusu değildir, yönetici seçilir. Dolayısıyla atama başka bir kavramdır, seçilme başka bir kavram.

Haberin Devamı

***

Yönetici seçen kurul, karar alırken yetkileri ve görevleri ile ilgili de kararlar alır. Bunlarla ilgili kararların tamamını almazsa bile sözleşme yapmaya dair bir görevlendirme yaparak, bir kişiye veya bir kurula yetki verebilir. Ancak yönetici seçilen kurulun yetkili bir temsilcisi bu toplantıda bulunuyorsa, toplantıda karşılıklı sözleşme imzalanabilir.

Atama sözüne itiraz ettim, sebebini de söyledim. Ancak atama konusunda bir istisna vardır, o da şöyle: Kat malikleri birinci ve ikinci toplantılarında yönetici seçilemediyse mahkemeye başvurularak yönetici ‘atanması’ talep olunabilir. İşte atama bu halde mümkündür, bu ise hakimin yetkisindedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder