Tamer Heper Artık eşin malı
HABERİ PAYLAŞ

Artık eşin malı

Kooperatiften almış olduğumuz evi (tapu benim üstüme) satıp 3 daire aldım. Bunları eşimin üstüne yaptım. Benim rızam olmadan bu daireleri satabilir mi? Ben öldükten sonra 3 çocuğumun hakları olabilir mi? l M.S.

***

Okuyucum kendine ait evi satmış, eşinin üzerine tescilli üç daire almış. Şimdi bu üç daire artık eşinin malı. Dolayısıyla artık her türlü tasarruf hakkı eşine ait. Yani aile konutu hariç bunun dışındakileri dilediği gibi kullanır veya satar. Köşemde kullandığım bir kelime hakkında A. Çeker adlı bir başka okuyucum da, bir hatırlatma yapmış.

Haberin Devamı

Diyor ki; “Yazılarınızda bahsettiğiniz ‘tasarruf’ kelimesi, ‘para biriktirme’ anlamına da gelebilir. Tasarruf kelimesini ‘kullanma yetkisi’ olarak açıklarsanız, okuyucu için aydınlatıcı olur.” Evet, hukuki tabir olarak bahsettiğim tasarruf kelimesi, ‘yararlanma’, ‘hukuki işlemlere konu yapma’ gibi anlamlarda kullanılıyor.

İşte bu yanıtımda da okuyucumun eşi her türlü tasarrufta bulunma imkanına sahip oldu. Dolayısıyla okuyucumdan izin almadan daireleri satabilir. Okuyucumun vefatı halinde de bu evler çocuklarına miras olarak kalmaz. Ancak bir gün eşinin ölümü ile çocuklarına miras olarak kalır.

***

Burada söyleyeceğim husus; bu sorular önceden sorulmalı, alınacak bilgiye göre hukuki işlem yapılmalıdır. Ancak kendi görüşüm olarak söyleyeyim ki, eşine bu kadar güvenen birinin, üç daireyi eşi üzerine yapmasının ne zararı olabilir? Üç çocuk sahibi bir evlilik öyle iki-üç günlük bir evliliğe benzemiyor. Bunca yıllık evlilikten sonra varsın üç daire de eşin olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder