Tamer Heper Artık otobüse binecek miyiz?
HABERİ PAYLAŞ

Artık otobüse binecek miyiz?

Son pandemi kararları açıklandığında 65 yaş üstü için olumlu gelişmeler bekliyorken, sokağa çıkma kısıtlamasının kalktığını gördük ama bir eksik olduğu görüşündeyiz. Eksiklik şu; 65 yaş üstünün toplu taşıma araçlarına binme yasağı konusunda bir açıklama duymadık. Muhtemelen bu husus göz ardı edildi ama 65 yaş üstü bizler için bu husus hayati önem taşıyor. Bu konuda bir açıklık olup olmadığını bizim adımıza inceler misiniz? T.E.

***

Okuyucumun şikayetçi olduğu husus gerçekten 65 yaş üstü için rahatsız edici. Zira bu yaş üstü vatandaş hastaneye, eczaneye gidecek, günlük ihtiyaçlarını karşılayacak. Bugüne kadar bu ihtiyacını ‘tedbir’ adı altında karşılayamadı. Ancak bugün 65 yaş üstü aşılandı, yani risk diğer yaş grubuna göre bertaraf edildi. Uzun süredir önemli ihtiyaçlarını karşılayacak mahiyette şehir içi ulaşım araçlarını kullanamadı.

Haberin Devamı

Oysa bu yaş kesiminin diğer kuşaklara göre hastane, doktor, ilaç ihtiyacı daha çok. Her ihtiyacı yürüyüş mesafesinde karşılamak da mümkün değil. Bunun dışında pek çok yazımda belirttiğim gibi benim sınıf arkadaşlarımın yüzde 80’i halen aktif yani iş hayatı var. Dolayısıyla bu yaş grubunun toplu taşımaya çok ama çok ihtiyacı var.

***

Son açıklamalarda günlük sokağa çıkma durumu değişti. Yaş ayrımı yapmadan sokağa çıkma genel kurallara tabi olarak mümkün ama benim kanaatim sanki, 65 yaş üstü genel kurallara tabi denilirken herkes gibi toplu taşıma araçlarına da binebilir gibi algılanabilir.

Ancak bu yaş grubunun araçlarda tartışma konusu yapılmaması, olur olmaz yerlerde araçtan indirilmemesi ve artık ihtiyaçlarını korkusuzca karşılaması için bu hususa bir açıklık getirilmesinden yanayım. Zira şu pandeminin ağırlığını en çok taşıyan kesimin 65 yaş üstü olduğu bir gerçektir. Artık bu yükü taşımasa iyi olur, çünkü bu bir ihtiyaçtır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder