Tamer Heper Asıl soru benden
HABERİ PAYLAŞ

Asıl soru benden

Üç sene önce ağabeyim vefat etti arkasından babam. Ağabeyimin çok borcu varmış. Babamın vefatından sonra da bir üvey kardeşimiz olduğunu öğrendik. Bize her ne kadar bir ev miras kaldı ise de mirası reddettik.

Geçen gün varlık yönetiminden bizi telefonla aradılar, ablamın evde hissesi olduğu için evi satışa çıkaracaklarını söylediler. Oysa annem dahil evde bizim de hisselerimiz var, bunu yapabilirler mi? ● T.U.

Önce iki uyarıda bulunayım sonra bir neticeye varırız! Birinci uyarım, öyle her telefon açana itibar etmeyin. Size telefon açanların kim olduğunu bilebiliyor musunuz? Belki varlık yönetimi falan değil.

Haberin Devamı

Her telefon açan kendini başka isim veya sıfatla tanıtabilir. Onun için telefon açanlara itibar etmeyin. İkinci uyarım. Kabul edin ki gerçekten varlık yönetimi şirketi. Öyle sizin evi satıyorum demekle ev satılır mı?

Böyle biri önce icra takibi yapacak, takibe karşı üvey kardeşinizin de elbette birtakım girişimleri, mesela itirazı olacak. İtirazla ilgili davalara bakılacak, şayet davalar kaybedilirse o zaman evin haczi ve satışı söz konusu olacak.

Bu şirketin icra takibinden sonuç alabilmesi için de elinde alacaklı olduğunu gösteren belgelerin olması lazım. Elinde sağlıklı yasal belge olan biri de telefon açıp bir nevi tehditte bulunmaz. Elindeki belgeyi yasal takibe koyar, sağlam olarak ilerler.

★ ★ ★ ★ ★

Bu uyarılarımdan sonra, şayet gerçekten bir alacaklı varsa, elinde yasal belgeler bulunuyorsa, yasal işlemler sonuçlanırsa, evin üvey kardeşe ait hissesinin satışına kadar gidebilir.

Peki benim sorum, siz babanızdan veya ağabeyinizden gelen mirası reddetmediniz mi? Peki o zaman bu miras kalan evdeki hisseniz nereden geliyor? Bunu ben merak ediyorum.

Sorunuzdan bu çıkıyordu yani mirası reddettiğinizde bu evde sizin hisseniz olamıyordu da, işte bunları bir meslektaşımla baş başa konuşsanız diyorum. Belki de evin satışı konusunda boşuna endişe ediyorsunuzdur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder