Tamer Heper Babalar haksızlık yapmamalı
HABERİ PAYLAŞ

Babalar haksızlık yapmamalı

Haberin Devamı

Babam hayatta iken tüm malvarlığını kardeşlerimizden birinin üzerine yaptı. Vefatından sonra da çok değerli malvarlığını kardeşimiz almış oldu bize bir şey kalmadı. Şimdi bunlarda hak iddia etmemiz mümkün mü. Bu kardeş bana ait malvarlığı aleyhine dava açabilir mi? F.M.

Sanki aynı soru bana binlerce defa sorulmuş gibi. Arada maddi ihtilaf olmayınca kardeşlik tamam ama işin içine maddi menfaat girince ne yazık ki kardeşlik falan kalmıyor demek ki. Ne acı? Oysa kardeşlerin birbirine destek olması, kötü günde yardımcı olması en tabii bir şey değil mi? Şimdi olaya bakın, bir kardeş babanın tüm malvarlığına sahip oluyor ama yine de bir kardeş, kendi mallarına göz koyduğu şüphesi içinde. İnsanın inanası gelmiyor. Önce şunu söyleyeyim. Kardeşe babadan verilenler dava konusu yapılabilir.

[[HAFTAYA]]

Şayet bağış şeklinde verildi ise mahfuz hisse talep edilebilir bu dava babanızın ölümünden sonraki bir yıl içinde açılır, şayet tapuda satış gösterip de para almadan yani gizli bağış şeklinde verilmiş ise bu halde tapu kayıtları iptal olunacağından daha büyük paya yani miras payına sahip olunabilir. Sizin sahip olduğunuz mallar konusunda da durum aynı. Ancak büyük miktarda mala sahip kardeş olduğu için siz böyle bir ihtilaftan kârlı çıkarsınız. Dolayısı ile bu davaları açmadan önce tapu kayıtlarının incelenmesi gerekecektir. Bunun için de sık sık tavsiyede bulunduğum bir hususu tekrarlayacağım. İşinizi bir meslektaşımla işbirliği yaparak yürütün. Sanki olaylar ihtilafa dönüştüğünde daha kârlı olacakmışsınız gibi görünüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder