Tamer Heper Bazı şartlarda kardeş mirasçıdır
HABERİ PAYLAŞ

Bazı şartlarda kardeş mirasçıdır

Eşimden boşandım. Bir evim ve iki kardeşim var. Vefatımda bu ev iki kardeşime mi kalır? l S.O.

***

Şayet okuyucum ile karşı karşıya olsaydım kendisine sormam gereken hususlar olurdu. Kendisi iki kardeşi olduğunu söylüyor, bu tamam ama eşinden boşanmış biri olduğu noktasında da aklıma gelen ve yanıtımı etkileyecek hususlar var. Birinci soru, evlilikten çocuğunuz olmadı mı? İkinci soru anne veya baba hayatta mı?

***

Bunları ne için soruyorum? Şayet evlilikten çocuk olduysa mirasçı işte o çocuk veya çocuklar. Bu halde kardeşlere bir şey yok. Şayet anne ve baba birlikte hayattaysa mirasçı onlar, yine kardeşe bir şey yok. Özellikle anne ve babayı sormamın nedeni okuyucumun yaşını bilmiyor olmam. Kendisi genç olabilir ve doğaldır ki anne ve babası hayattadır. Zira kardeşler anne ve babanın olmaması durumunda mirastan pay alır.

Haberin Devamı

***

Evet nihayet sona geldim, çocuk yoksa, anne-baba hayatta değilse evet kardeşler birlikte mirasçıdır. Ancak kardeşlerin mahfuz hissesi yani saklı payı yoktur. Okuyucum isterse malından dilediği gibi tasarruf edebilir, hiçbir şey yapmazsa ve önce kendisi vefat ederse evi ile birlikte mevcut varlığı iki kardeşine kalacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder