Tamer Heper Bilgi almak hakkınız
HABERİ PAYLAŞ

Bilgi almak hakkınız

Bir operasyon nedeni ile mağdur oldum. Yıl 2019’du. Dava açması için bir avukata vekaletname verdim. Zaman ilerledi, avukatım ‘dava açıyoruz, arabulucuya gideceğiz’ dedi. Yıl 2022 ve benim elimde hiçbir şey yok. Avukatım beni aldatıyor mu?  T.A.

*****

Okuyucuma avukatının kendisini aldatıp aldatmadığını bu kadar bilgi ile söyleyemem. ‘Aldatmıyor’ desem, belki de okuyucumun birtakım hakkını engelleyeceğim. ‘Evet, aldatıyor’ desem bir meslektaşımı haksız itham etmiş olacağım ve mağdur edeceğim. Dolayısıyla ikisini de yapamam. Ancak okuyucumun da haklarının aranması için açılan davalardan bilgi sahibi olması şart. Zira olayın üzerinden üç sene geçmiş, bu sürede neler oldu? Mesela dava açıldı mı? Tazminat kazanıldı mı? Kazandı ise tahsilat var mı? Tahsilat varsa para nerede? Acaba dava reddolundu yani kazanılan bir şey yok mu? İşte bütün bunları müvekkilin yani okuyucumun durumunda olan birinin bilmesi hakkı. Okuyucumun avukatından son durumu bilmesi için gereken belgeleri isteme ve görme hakkı vardır.

Haberin Devamı

*****

Okuyucumun anlattığı olayda kendisinin konu hakkında bilgi edinmesi için en önemli belge bilirkişi raporudur. Tabii daha da önemli husus şayet dava sonuçlandı ise mahkeme kararıdır. Bu bir sınırlama değildir, müvekkil her gelişme konusunda bilgi sahibi olmayı da isteyebilir, bu onun hakkıdır. Sonuç olarak okuyucuma avukatından bu bilgileri istemesini ve bu yolla durumu hakkında bilgi edinmesini önereceğim. Son olarak da şunu söyleyeceğim. Açılmış dava aleyhte de sonuçlanmış olabilir. Bu da tabiidir. Her dava mutlaka kazanılacaktır diye bir kural da yoktur. Ama dava kayboldu ise bile okuyucumun bunu da bilmesi en doğal hakkıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder