Tamer Heper Bilgi eksikliği var
HABERİ PAYLAŞ

Bilgi eksikliği var

Beş yıl önce bankadan kredi kullandım, tamamını ödedim. Yakın tarihte de 500 TL ek hesap kullandım ama şimdi beni icraya vermişler. 10 dosya açılmış, bana yapılan bir tebligat yok. Hatta maaşıma haciz koymuşlar. Bundan nasıl kurtulurum?

● E.Y.

★ ★ ★ ★ ★

Ben peşinen şunu söyleyeyim, okuyucumun bilgileri eksik. Eskiden kullanılan kredi ödenmiş, bununla ilgili bir takip olasılığı yok. Son zamanlardaki 500 TL’den söz ediyor. 500 TL için 10 icra takibi olur mu? Olmaz. O halde bir yerde hata var.

Mesela yeni ilişki 500 TL değil 500 bin TL olabilir. Bunu dese anlarım, takip konusu yapılır. Bununla birlikte kendisine tebligat yapılmadan icra takibi yürümez.

Haberin Devamı

Bu konuda da aklıma gelen tek husus var, okuyucum aleyhine ihtiyati haciz kararı alınmış. İyi ama bunun tatbikinden itibaren 10 gün içinde icra takibi yapılır ve tebligat yapılır. Tebligat ile de okuyucumun süreleri içinde itiraz hakkı vardır. O da olmazsa borcu bulunmadığına dair ‘menfi tespit davası’ dediğimiz bir davayı açması mümkün. Ama bunlar da 10 adet icra takibini gerektirmez.

★ ★ ★ ★ ★

Yani anlaşılan o ki işin içinde okuyucumun da bilmediği şeyler var. Bilinmeyenler olduğunda da yapılacak şeyler hakkında söylenecek söz bulunmuyor. Bu nedenle önce olayın aydınlığa kavuşturulması lazım.

Bunun için dosyaların bir meslektaş tarafından incelenmesini öneririm. Zira bazı hallerde bazı sürelerin geçmesi hak kaybına neden olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder