Tamer Heper Bilgisayar şantajı
HABERİ PAYLAŞ

Bilgisayar şantajı

Bilgisayarımın izlendiği mesajlarını alıyorum. Bunun hukuki durumu nedir? B.T.

*****

Teknolojinin nimetlerinden yararlanıyoruz değil mi? Peki ya külfetleri! Ne demek istiyorum? Yeni yeni kulağıma muhtelif kanallardan bir şey geliyor. Vatandaş birileri tarafından aranıyor ve deniliyor ki, ‘bilgisayarının ekranında seni takip ettik, uygunsuz şeyler örneğin porno film izlediğini tespit ettik. Bize ... TL vermezsen, seni teşhir edeceğiz.’ Efendim bunu ilk duyduğumda inanamadım.

Böyle bir teknolojik harikanın, kuyumuzu kazabileceğine ihtimal veremedim ama araştırdığımda gördüm ki evet bu şantaj yapılıyor ve bu şantaj para kazanma aracı olarak kullanılıyor. Peki bu suç değil mi? Tabi ki suç. Bakın, Türk Ceza Kanunu’nun 107’nci maddesi ne diyor: “Kendisine veya başkasına yarar sağlamak maksadı ile bir kişinin şeref veya sağlığına zarar verecek nitelikteki hususların açıklanacağı veya isnat edileceği tehdidinde bulunulması halinde bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası verilir.”

Haberin Devamı

*****

Görüldüğü gibi bu davranış suçtur ve hapis cezası vardır. Şimdi bunu aktarmamın nedeni, okuyucularımın dikkatini çekmek ve bunun suç olduğunu, cezasının da bulunduğunu bana bu konularla ilgili soru soran takipçilerime açıklamak. Ancak konunun teknik yönü benim ihtisasım dışında olduğu için önlemlerinden söz edemiyorum. Bu konuda önlem olarak aydınlatıcı bilgi alırsam, okuyucularıma aktarabilirim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder