Tamer Heper Binanın projesine bakmak lazım
HABERİ PAYLAŞ

Binanın projesine bakmak lazım

A ve B bloktan oluşan apartmanda oturmaktayız. Çatımız bir fakat apartman girişlerimiz farklı. Blok olarak sadece kendi çatımızı yaptırmak istiyoruz. Böyle bir şey mümkün mü? A.T.

***

Okuyucumun sorusuna net bir yanıt veremeyeceğim. Nedeni şu: Bazı hallerde bina iki blok halinde inşa edilmiştir. Giriş kapıları ayrı olduğu gibi yapı olarak da birbirinden ayrıdır. Dışarıdan bakıldığında da iki ayrı bina olarak görülür. Bu tespiti yapmak için sadece dışarıdan bakmak yetmez, binalara ait tasdikli projenin incelenmesi gerekir.

Haberin Devamı

Projesinde de iki ayrı yapı olarak görünüyor ise bir blok kendi çatı onarımını, kendi bloğu içinde alacağı kararla ve toplayacağı ortak giderle yapar. Ancak binanın iki kapısı bulunuyor olmasına karşın tek yapı olarak görülüyor ve tasdikli projesinin incelenmesinde de tek blok olarak görülüyor ise çatı da müşterektir. Bu halde onarıma bu binadaki tüm bağımsız bölüm malikleri karar verecek ve masrafına katılacaktır.

***

Bazı hallerde çatı onarımı gibi acil yapılması gereken onarıma karar almak vakit kaybına neden olabilir. Bu hallerde mahkemece yaptırılacak tespit sonucu, acil onarım gerektiğine dair rapor alınması halinde kat malikleri kurul kararı beklenmeksizin bu onarım yapılabilir. Yukarıdaki ‘net yanıt veremeyeceğim’ cümlesinin nedeni işte budur, mahallinde inceleme gerekir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder