Tamer Heper Binanıza yönetici seçmeniz gerekir
HABERİ PAYLAŞ

Binanıza yönetici seçmeniz gerekir

Haberin Devamı

Binamız sekiz daire. Şimdi mantolama yapılacak. Ancak kat malikleri ihtilafta. Bir kısmı masrafı eşit bölüşeceğiz diyor, bir kısmı arsa payına göre diyor, bir üçüncüsü bizde yönetici yok mantolama olmaz diyor. Bizde yönetici mecburiyeti yok mu? Masrafı nasıl bölüşeceğiz? M.T.

Bir apartmanda yönetici seçimi için sekiz ve daha üzeri bağımsız bölüm olması gerekir. Sizin binanız sekiz bağımsız bölümlü olduğuna göre yönetici seçeceksiniz. Sekiz bağımsız bölümden daha az sayıda bağımsız bölüme sahip binalarda yönetici seçme mecburiyeti yoktur ama bu yerlerde de bu konuda ne yapılacağını görmek için yönetim planına bakmak lazım.

[[HAFTAYA]]

Yönetim planında yönetici seçimi öngörülmüşse yöneticiyi seçeceksiniz. Ortak giderlere gelince. Ortak giderlerin nasıl paylaştırılacağı da yine yönetim planında belirlenir. Yani bu hususta da yönetim planına bakacaksınız. şayet paylaşmanın nasıl yapılacağı açıkça yazılı ise buna uyacaksınız. Şayet hiç kayıt yok ise kapıcı, kaloriferci, bekçi, bahçıvan masrafları eşit bölüşülecek (tabii bahçıvan var ise doğalgaz alındıktan sonra kaloriferci kaldı ise bekçiniz bulunuyor ise) sair masraflar arsa payı üzerinden bölüşülecek. Özellikle bu masrafın bölüşülmesi faslı sadece okuyucumun değil, pek çok okuyucumun sorusu da olmakla bir taşla birkaç kuş vuralım diye yazıyorum, böylece çok okuyucumun sorusunu da bir defada yanıtlamış oluyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder