Tamer Heper Bir açıklama, bir teşekkür
HABERİ PAYLAŞ

Bir açıklama, bir teşekkür

Trafikle ilgili yazılarım hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Sayın Mehmet Yavuz aradı. Kendisiyle çok olumlu bir görüşme yaptık. Yazılarımda, şehirlerarası yollarda 30 km levhalarından ve bunların 30 km sonu tabelasının olmayışından şikayet etmiştim. Kendileri bu hız sınırının okul ve hastane gibi yerlerde kısa mesafeler için koyulduğunu söylediler. Oysa ben şehirlerarası yollardan söz ediyordum. Bu konuyu inceleceklerini ve Karayolları ile işbirliği ile konuyu halledeceklerini söylediler.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Sayın Mehmet Yavuz, direksiyonda telefonla konuşma ve mesaj çekme konusu için de havadan kontrollere başlanacağını ve tespit için helikopter ve dron kullanılacağını söylediler ki oldukça önemli bir başlangıç. Tüm gün helikopter havalandırmanın maliyeti çok ama dron kullanımı makul ve mantıklı. Bu cihazlarda etkili kameralar varmış ve itiraz halinde bu çekimler inceleniyormuş. Şikayetlerimden biri de makas atarak trafiği tehlikeye sokanlardı. Bu yolla onların da anında tespiti mümkün olacak.

★ ★ ★ ★ ★

Yine yazımda her 100 metrede bir kırmızı ışıktan yakınmıştım, bu konuyu da inceleyeceklerini ifade ettiler. 1002 liralık idari para cezasının takdiri olmadığını, bir önceki yılın cezalarına yeniden değerleme oranlarının tatbiki yolu ile bu rakamın bulunduğundan söz ettiler. Evet öyledir ama küsurat tama ibla edilir. Buradaki küsurat kuruş olarak düşünülür ama artık kuruşun hükmü kalmadığı için bu rakam üste veya aşağıya yuvarlanabilir. 1000 TL’lik cezanın karşısında 2 liranın ne önemi var diyeceksiniz elbette, ancak eleştiri konusu olabilecek bir husustur, nitekim benim dikkatimi şekti.

Konuya ilgi gösterip bu hususlarda açıklama yapan ve oldukça nazik bir konuşma gerçekleştiren Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Sayın Mehmet Yavuz Bey’e teşekkür ederim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder