Tamer Heper Bir ayda karar verilmeli
HABERİ PAYLAŞ

Bir ayda karar verilmeli

Haberin Devamı

Eşim resmi bir kurumda işçi olarak çalışmakta iken uyuşturucu ve alkol bağımlılığı iddiası ile işine son verildi. Oysa eşim bırakın uyuşturucu ve alkolü, sigara bile içmemiş biridir. İşe iade davası açtık kazandık ama iki sene oldu dosya Yargıtay’dan dönmedi. Dönse bile sekiz aylık ücretini alacak peki bu iki senelik bekleme ne olacak. Bize atılan iftira ne olacak? Y.S.

İşçinin iş akdinin haksız feshi halinde işçinin işe iadesine karar verilir. Bu karar verilirken şu hususlarda da karar verilir. Şayet işe iade kararı verilmişse işçi 10 gün içinde işverene başvurup, kendisinin yeniden işe alınmasını talep etmelidir. Bu talebe rağmen işveren işçiyi işe almazsa dört aylıkla sekiz aylık ücreti kadar tazminat öder. İşte mahkeme tazminatın kaç aylık olacağını kararında belirler.

[[HAFTAYA]]
İşçinin çalıştırılmadığı süre için ise dört aylık ücret ve hakları ödenir. Hakim buna da karar verir ama sizin olayınızda yadırgadığım bir husus var. Kanun diyor ki bu davaların incelenmesinde Yargıtay bir ay içinde kesin karar verir. Hadi iş yükü var diyelim, iş uzadı iki ay, hadi dört ay ama sizinki iki sene, bu işte bir yanlışlık yok mu? Acaba karar geldi de herhangi bir nedenle sizin haberiniz mi yok? Bunu mahkeme kaleminden araştırsanız iyi olur. Eşinizin uyuşturucu ve alkol bağımlısı olduğu iddiası elbette küçük düşürücü bir iddia. Böyle bir iddiaya muhatap olunması ve aksinin mahkeme kararı ile belirlenmiş olması nedeni ile bu iddiada bulunan işveren aleyhine manevi tazminat talebinde bulunmanız da mümkündür.

Defter tek değil

Beş bloklu 100 bağımsız bölümlü bir sitede oturuyorum. Bu yılın Ocak ayında tek yönetime geçildi. Ancak bloklar eski hesaplarını tek yönetime vermiyor. Tahsil edilmeyen aidat varsa hukuk yolu ile alırsınız diyorlar. Bu doğru mu? Ö.Ö.

Bir sitede beş blok varsa bu sitede tek yönetim yoktur. Bu sitede tam altı yönetim vardır. Her bloğun kendi iç işleri için seçilmiş beş yönetim, bir de sitenin geneli için bir yönetim. toplu yapı temsilciler kuruludur ve blokların yöneticilerinden oluşur. Yönetim planında başka çözümler öngörülebilir. Blokların ayrı parselde olması ile aynı parselde olması ufak değişiklikleri gerektirir ama temel yapı bu çerçevededir. Parsellerin ayrı olması halinde yönetim kurulunun adı ada temsilciler kurulu olur. Dolayısı ile her yönetim kendi defterine ve belgesine sahip olacaktır. Sizin bloğun yönetimi kendi defterini tutacak, kendi karar defteri olacak, site bazında ayrı defter tutulacak ve karar defteri olacaktır. Dolayısı ile tüm blokların gerek karar gerekse gelir-gider defterinin bir teke indirgenmesi söz konusu değildir. Tek yönetimin de hem siteyi hem blokları yönetmesi doğru değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder