Tamer Heper Bir başka çözüm arayın
HABERİ PAYLAŞ

Bir başka çözüm arayın

Annemle karşılıklı binalarda oturuyoruz. Annemlerin binasında kapalı otopark var, bizim binada yok. Annemin aracı yok, benim var. Ben aracımı annemlerin otoparkına park etsem olur mu? ● A.G.

Şimdi ben okuyucuma hukuk mantığı içinde yanıt vereyim. Zira bu konuda muhtelif düşünceler ortaya çıkabilir. Bir binada otopark, aynen kapıcı dairesi, sığınak, çatı arası gibi ortak alandır. Ortak alanlar o binadaki tüm bağımsız bölüm maliklerinin ortak malıdır. Ortak alanlar da amacına uygun olarak kullanılabilir. Binanın kapalı otoparkını da ancak o binadaki bağımsız bölüm malikleri kullanabilir. Özellikle bir noktaya işaret edeyim. Bazı hallerde otopark alanı birer araçlık alanlara ayrılıp işaretlenir ve bu alanlar bazı bağımsız bölüme tahsis edilir, bazı hallerde de eklenti olarak tapuya tescil edilir. Yani otoparklar binalar için özellik ve önem taşır.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Bu açıklamadan sonra okuyucumun durumunda olan birinin yani otoparkın bulunduğu binanın dışında yaşayan ve bu binada bağımsız bölümü olmayan kişinin, “Orada birinin aracı yok, ben onun yerine park edeyim” fikri kabul görmez. Sizin teklifiniz kabul görecek olsa, biraz mübalağalı bir örnekle, çatı aralarının bir bağımsız bölüm maliki tarafından “Ben kullanmıyorum, hakkımı kiraya veriyorum” deyip birilerine kiraya verilmesi, otoparkların günübirlik araç kiralamalarına açılması gibi kabul edilemez uygulamalar başlayabilir. Dolayısıyla böyle bir şey kabul edilemeyeceğine göre sizinki de doğru bir teklif olmaz. Bence siz aracınız için bir başka çözüm bulacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder