Tamer Heper Bir bu eksikti
HABERİ PAYLAŞ

Bir bu eksikti

İki yıldır ikamet ettiğimiz evin satışı nedeni ile evden çıkmak zorundayız. Çalışan veya okuyan kızlara kiralık ev vermekten kaçınılıyor. Kadıköy yakasında kiralık ev ihtiyacı var ilgilenenlerin bildirmesini rica ederiz? U.İ.

Eh yaptığımız kamu görevi, vatandaşa yardım. Ha hukuki konuda yardım etmişiz ha ev bulmada ne değişir? Üstelik de ortada kalmış genç kızlara yardım boynumuzun borcu. (Yanlış anlaşılmasın erkeklere de tabii...) Ancak umarım bu yardım konusu bununla sınırlı kalır, başka ihtiyaçlar için kapım çalınmaz. İşte benden iletmesi.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Çalışan ve okuyan kızlar için üç oda bir salon daire kiralamak isteyenler. Kira bedeli 900–1.000 TL arasında olabilirmiş. Umuyorum kış aylarına girdiğimiz şu günlerde ciddi kiralayanların aşağıda vereceğim adrese postalarını ileteceklerdir. Adrese bakıldığında işin ciddi ve hayırlı olduğu görülecektir. Yardımlarınız bekleniyor. Adres: www.genckizsiginmaevi.org

Akrabaların payı yok

Dedem iki evlilik yapmış. Annem ilk evliliğinden, dedemin ikinci evliliğinden çocuk yok. Annem önce vefat etti, sonra dedemin ikinci eşi. Dedem halen hayatta. Dedem hasta, mahkeme beni vasi tayin etti. Dedemin daireleri var, bir de ölen ikinci eşi ile ortak bir yazlık var. Dedemin ölümü halinde ölen ikinci eşin akrabaları mirasçı olur mu? S. I.

Dedenizin ölümü halinde dedenize ait malvarlığı sadece siz iki toruna kalacak. İkinci eşin ortak olduğu dairedeki dedenize ait hisse de size kalacak. Ancak ikinci eşin aile tablosunu bilmediğim için bu yazlık dairedeki hisse paylaşımını söyleyemiyorum. Çünkü ikinci eş öldüğünde dedeniz hayatta olduğuna göre o daireden de dedenize miras kaldı. Kalan mirasın payı ölen eşin akrabalık durumuna göre değişiyor. Ancak bilin ki yazlık daireden ölen eşin hissesinden de size pay gelecek. Ancak bütün bunlar (yaşamakta olan birinin ölümü üzerine fazla tahmin yürütmekten hoşlanmıyorum ama yazmak zorundayım) dedenizin ölümünden sonra hesaplanacak şeyler. Ancak bilin ki ölen eşin akrabalarına dedenizden hisse gitmeyecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder