Tamer Heper Bir gün alırsınız
HABERİ PAYLAŞ

Bir gün alırsınız

Haberin Devamı

Bir hipermarkette 15 yıl çalıştım. 15 yılın sonunda bu zincir bir firmaya devredildi. O firma da iflas erteleme talep etti ve bizleri işten çıkardı.

Kıdem tazminatının ne olacağı sorulduğunda bunu bize sekiz taksitte ödeyeceklerini söylediler ama ödemediler. Bir de akıl verdiler ‘hukuka başvurun’ diye. Ne yapmalıyız? ● F. Ö.


Doğrusu şu kıdem tazminatı ödemeleri birtakım işyerlerinde problem. Bu problemi yaşayan da işveren değil işçi. İşte son zamanlarda kıdem tazminatları bir fona devredilsin teklifi bu problemi halleder mi? Yoksa yeni yeni problemler mi getirir? Tüm içeriği net değil ama bugün önemli problemler var.

Şimdi işveren konumunda olan yeni malik gayet pişkin bir vaziyette ‘hukuka başvurun’ diyor. Doğru, bugün için yapabileceğiniz şey dava açmak. Davanın sonucunda da kazanırsınız, bu tamam. İyi de sizin davanız kaç sene sürer? Bu süre içinde de işyeri iflas eder mi etmez mi?

İflas ederse siz ancak iflas masasına kaydınızı yaptırırsınız. Bu halde birinci sırada yer alırsınız ama birinci sıraya para ödemeleri acaba kaç yıl sonra gelir? Kaç yıl sonra gelebileceğinin bende yanıtı yok ama epey uzun süreceği kesin. Bu gecikme süresince iyi bir faiz işler ama siz bu parayı alana kadar ne ile geçineceksiniz, yeni iş nerede?

Ekmek aslanın ağzında derlerdi şimdi midesinde. Üstelik iflas erteleme almış, iflas erteleme kararı verilirken mahkeme kararında nelerin ertelemeye tabi olacağı da yazılır. Bir de bunun içeriğini bilmek lazım. Yani size içinizi ferahlatacak bir yanıt veremiyorum. Bu parayı bir gün alırsınız ama zamanını veremem diyeyim. 15 sene az zaman değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder