Tamer Heper Bir ihmal görmedim
HABERİ PAYLAŞ

Bir ihmal görmedim

Haberin Devamı

Bir firmada sekiz yıl çalıştım, son bir yıl maaş almadım. Firma iflas etti, patron intihar etti, eşi mirası reddetti. Ben de iş mahkemesinde dava açtım. Avukatım benden davayı kazandığında para alacaktı, ama dava sırasında iki defa 300 TL bilirkişi için masraf aldı. Dava bitti ama benim param gelmedi. Bu işlerde iki defa mı bilirkişi inceler, para alması mümkün değil mi? Yoksa ben mi kandırılıyorum? S.K.

Anlattığınız olayda bir kandırma var ise o da çalışma döneminizde olmuş, bir yıl bedavaya çalıştırılmışsınız. Ancak mahkeme safhasında kandırıldığınız izlenimini edinmedim. Bir davada kaç defa bilirkişi incelemesi yapılır? Bunun belli bir sayısı yok. Bazen bir tek bilirkişi raporu ile karar verilebilir bazen birkaç bilirkişi raporu gerekebilir.
[[HAFTAYA]]

İş mahkemelerinde kusur ve hesap bilirkişi olarak iki tür bilirkişilik olabiliyor ve iki ayrı ücret ödendiği olabiliyor. Sizinkinde kusur söz konusu değil ama yine de iki bilirkişi raporunun gerekiyor olması mümkün ve yadırganacak bir durum değil. Gelelim işyerinin iflasına. Ne yazık ki haklı olmanız demek mutlaka alacağınızın tahsil edileceği anlamını da taşımıyor. Mahkeme safhası birinci safhadır, bir dava açıp karar almak gerekir. Sizin için bu yapılmış, ancak ikinci safha yani tahsilat safhası ayrı bir meseledir ve kolay bir iş değildir. Karşınızdakinin cebinde para yoksa veya haciz edeceğiniz malvarlığı yoksa yapacak bir şey de yoktur. Sizin iflas diye bahsettiğiniz işlerin kötü gitmesi, elde sermaye kalmamış anlamında ise tahsil kabiliyeti yoktur. Hukuki anlamda bir iflastan söz ediyorsak o halde alacağınız iflas masasına kaydolunur ve iflas masasının elde edeceği parayı dağıtmasını bekleyeceksiniz. Davanızı takip eden meslektaşımın burada bir ihmalini göremedim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder