Tamer Heper Bir tercih yapın
HABERİ PAYLAŞ

Bir tercih yapın

Eşim 17 Aralık’ta evi terk etti. Ben de aynı gün geçimimi sağlayamayacağım için ailemin yanına gittim. 1 Şubat’ta eşim eve geri döndü ve sonra 17 Şubat’ta tekrar terk etti. Evdeki eşyaları taşıttı. Bir kısmını engelledim ama o arada altınlarımı çalmışlar.

Beni aldattığına emin olsam da bir ipucu bulamadım. Fakat bir arkadaşıyla mesajlaşmasında bir ekran fotoğrafı buldum. Bulunduğum evin sözleşmesini feshetmiş. Ben evden taşınmak istiyorum. Yasal olarak haklarım var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim?

● D.T.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucumun ne yapması gerektiği biraz kendisinin bu işi nasıl yönlendirmek istemesine bağlı. Şayet kendisi de boşanmak istiyorsa boşanma davası açacak, dava süresinde tedbir nafakası isteyecek, davanın sonunda da yoksulluk nafakası olarak nafakanın devamını talep edecek.

Boşanma davasında da eşinin başka kadınlarla birlikteliğini ispata çalışacak. Buna dair elinde birtakım bilgiler ve resimler olduğuna göre bunları delil olarak kullanacak. Belki boşanmayı terk nedenine bağlayacak ancak bunun için belli sürelerin geçmesi gerekiyor ki bu ona zaman kaybettireceği için bu konuya girmiyorum.

Şayet boşanmak istemiyorsa kocası evi terk ettiği için sadece nafaka talep edecek, sonra bekleyecek. Bir gün kocası boşanma davası açarsa bu durumlara gelmelerine kendisinin neden olmadığını ileri sürecek.

★ ★ ★ ★ ★

Peki ev konusunda ne olacak? Zaten evden çıkmak istiyor, kocası da sözleşmeyi feshetmiş, dolayısıyla bu konuda problemi yok.

Ancak bu evde oturmaya devam etmek istiyor olsaydı ona evlilikte eşlerden birinin aile konutu sözleşmesini tek taraflı olarak feshetme yetkisi bulunmadığı hususunu hatırlatacaktım. Ancak eşlerin bu ayrı yaşama durumu sürdüğü müddetçe mali durumu iyi olan mali durumu kötü olana nafaka öder, durum bu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder