Tamer Heper Bir yıl aç yaşanır mı?
HABERİ PAYLAŞ

Bir yıl aç yaşanır mı?

73 yaşındayım. Paraya ihtiyacım oldu bankaya kredi için başvurdum. Doğal olarak sözleşme imzaladık. Benim emekli maaşımın tamamını kesmeye başladılar. Yaklaşık bir yıldır maaştan elime bir kuruş geçmiyor. Bankaya gittim, memur “Bir şey yapamam” dedi. Müdüre gittim hakaret işittim, önündeki bilgisayara baktı yüzüme bakmadı. Tüketici haklarına başvurdum, bankayı haklı buldu. Ne yapmamı önerirsiniz?

● Ş.S.

★ ★ ★ ★ ★

Öyle bir sözleşme hazırlamışlar ki neredeyse ekmeğinizi elinizden alacaklar. Bir insanın bir yıl boyunca tam emekli maaşını elinden almak hangi vicdana sığar? Üstelik daha ne kadar sürecek bilmiyorum, bu konuda bilgi yok ama bir yıl boyunca beş kuruşsuz kalmak yetmez mi?

Haberin Devamı

Banka “Sözleşme böyle” diyormuş, iyi ama böyle sözleşme hazırlanır mı? Herhalde sözleşmeyi vatandaş hazırlamadı, bankanın elemanı hazırladı. Hazırlarken bu vatandaş ne yiyecek, ne içecek demedi mi? Dememiş. Bunun yanında ortada bir de suç var, hakaret etmişler. Bir kimseye hakaret suçtur, birinin parasını alacakken çaylar kahveler ısmarla, iş bitince hakaret et, bunu kabul etmek mümkün mü?

★ ★ ★ ★ ★

Peki şimdi okuyucum ne yapacak? Doğrusu kredi sözleşmesini okumadan net bir şey söylemem mümkün değil ama bulunduğu şehirdeki baroya başvursun. Baro’nun görevlendireceği bir meslektaşım sözleşmeyi incelesin. Baro’ya başvurma önerim şundan, okuyucumun elinde avucunda ekmek alacak para kalmadı, dışarıdan bir avukat tutması mümkün görünmüyor.

Onun için Barosundan yardım istesin, sözleşme şartları içinde bir aşırı yararlanma varmış gibi hissediyorum. Bunu ileri sürerek dava açıp bir de tedbir isteyebileceğini düşündüm, onun için bu öneriyi yapıyorum. Hakaret konusuna gelince bunun için de danıştığı meslektaşımın savcılığa bir başvuruda bulunmasını öneririm. Herkes haddini bilmeli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder