Tamer Heper Blok yönetimi onaracak
HABERİ PAYLAŞ

Blok yönetimi onaracak

Üç bloklu bir siteyiz, iki blokta asansör var bizim blokta yok. Binalar eski, dolayısı ile asansörler de eski. Bugüne kadar bizim bloktan toplanan paralarla asansör bakımı yapıldı ama şimdi büyük onarım veya değişim gerekiyor, buna bizim de katılmamız isteniyor. Bizim binada olmayan asansöre katılmamız gerekir mi? C.Y.

Sitelerde giderler ikiye ayrılır. Birincisi blok giderleri, ikincisi siteye ait genel giderler. Keza yönetim de iki yönlüdür. Blok yönetimi, site yönetimi. Blok yönetimi, kendi bloğu ile ilgili yönetim görevini üstlenir. Bloğun ihtiyaçları için aidat toplanır, gereken bakım ve onarım yapılır. Bloğun badana ve boyası veya tesisattaki arıza blok bazında toplanan paralarla yapılır. Bir de sitenin ihtiyaçları vardır. Ortak alanların, garajların, tesisatın, yeşil alanın bakım ve onarımı gibi. Buna göre; asansör, bloğun ihtiyacını karşılayan, bloğun ortak tesisidir.

Haberin Devamı

Dolayısı ile masrafını blok bazında karşılamak gerekecektir. Bir bloğun içinde bulunan asansör için sitenin ortak tesisidir denemez. Hele bir blokta asansör yok ise ve bu asansörden yararlanma söz konusu olmadığına göre bakım ve onarımı da asansöre sahip olan blok karşılamalıdır. Bizim yasada bir cümle var, “Bir bağımsız bölüm maliki ortak tesisten yararlanmak istemediğini ifade ile ortak tesise ait giderlere katılmaktan kaçınamaz” der. Ancak bu olayda bu cümle uygulanamaz. Zira bu asansörün bulunduğu bloktaki bağımsız bölüm malikleri için geçerli olur, bina dışındakiler için geçerli olmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder