Tamer Heper Borç kesinleşmiş
HABERİ PAYLAŞ

Borç kesinleşmiş

Haberin Devamı

Sekiz daireden oluşan binamızda Temmuz 2016’da kaplama yapıldı. Bunun için daire başına önce 8 bin lira gerektiği bildirildi sonra yeni bir ödeme belgesi gönderildi. Ama bu bildirim bize elden bir yazı ile fatura eşliğinde yapıldı. Daha sonra bizim elimizdeki fatura alındı yenisi verildi. Bu kargaşa içinde biz icraya verildik. Babam ise icraya borcu ödeyeceğini, makul bir taksit talep ettiğini bildirdi ama arkasından biz mahkemeye verildik. İtirazın kaldırılması istendi. Buna karşı ne yapabiliriz? ● A. Ü.

Bir kimse alacağı olduğunu iddia ediyor ise icra dairesine başvurur, borçlu böyle bir takibe karşı iki türlü davranır. Birincisi; ya açıkça borcu kabul eder veya süresinde itiraz etmeyerek borcu kabullenir. İkinci ihtimal olarak da borca itiraz eder. Sizin olayınızda borca itiraz yok tam tersine kabul var. Dolayısı ile borç, ödenmesi gereken hale gelmiş.

İLK FIRSATTA ÖDENMELİ

Peki mahkemeye başvurma gereği ne zaman doğar? Takip yapıldıktan sonra borçlu, borca itiraz ederse mahkemeye başvurulur. Eldeki belgelere göre ya itirazın kaldırılması için icra mahkemesine veya itirazın iptali için genel mahkemelere başvurulur. Okuyucumun gönderdiği belgeleri okudum.

Borçlu icra dosyasına beyanda bulunmuş, borcu kabul etmiş. Artık bu durumda borç kesinleşmiş. Dolayısıyla bir dava açma ihtiyacı yok. Dava dilekçesinde de borcun kabul edildiği yazıyor. Yapılacak şey alacaklının borçlu mallarına haciz tatbikidir, açılan davanın ise konusu yoktur. Bana gönderilen yazı mahkemenin tutanağıdır nihai kararı değildir, mahkeme henüz nihai kararını vermemiş. Yapılacak şey duruşma günü mahkemeye gitmek ama borç kabul edildiği için de ilk fırsatta borcu ödemektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder