Tamer Heper Böyle hesap olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Böyle hesap olmaz

Haberin Devamı

Kiracım 2010 yılında girdi, iki sene aidat ödememiş. Bir de mantolama yapılmış, benim borcum 4500 TL olmuş. Bu yıl bir avukat beni icraya verdi, borcum faizi ile birlikte 8000 TL olmuş. Bir arkadaşım bu borç için kendi çekini avukata verdi bir kısmı ödendi bir kısmı ödenmedi. Şimdi avukat benim borcumun 20 bin TL olduğunu söylüyor. Ödemezsem satışa çıkaracak 40 bin TL’ye kendi alacakmış. Böyle bir şey olur mu? Beni kim koruyacak? Hayatta bir daha daire sahibi olmam mümkün değil. Bana bir yol gösterin. S.Ö.

Öncelikle meslektaşımın meslek kurallarına uygun davranmadığı kanaatindeyim. “Daireni ben alacağım” tehdidi uygun bir söylem olmadığı gibi 4500 TL olan borç bir anda 8000 TL ye çıkmaz.

[[HAFTAYA]]

Hele hele aynı yıl içinde üstelik bir kısmı çekle ödenmesine rağmen 20 bin TL asla olmaz. Sizin için hesap, şayet icra takibi başlatıldı ise icra dosyasında. İcra takibinin başlatılması için de size bir tebligatın gelmiş olması lazım. Bu tebligatta icra dairesinin yeri ve dosya numarası yazılıdır. Gerçek borcunuzu buradan öğrenirsiniz. Benim görüşüm, sizin borcunuzun 20 bin TL olmayacağı yönünde. Şayet size bir tebligat gelmedi ise hakkınızda icra takibi de yok, dairenize konulmuş haciz de yok, yani siz kandırılıyorsunuz. Bu para elinizde bile olsa ödemeyin. Bina yönetiminden borcunuzun miktarını öğrenin, bir meslektaşımla, varsa gecikme tazminatını veya faizi hesaplayın ona göre ödeme yapın. Size aidatlar ve kat malikleri kurulu kararları resmen bildirilmedi ise senelik yüzde 60 olan gecikme tazminatını ödeme mecburiyetiniz de yoktur. Bu halde ise borcunuz sadece 4500 TL’dir. Bir meslektaşıma danışmadan ödeme yapmayın, bu hesaba aklım yatmadı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder